Ν. Αναστασιάδης: Κάτω από απειλές και εκβιασμούς δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε λύση

Ν. Αναστασιάδης: Κάτω από απειλές και εκβιασμούς δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε λύση

Το μήνυμα ότι με απειλές, εκβιασμούς και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου δια τον όπλων δεν μπορεί να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό απέστειλε μετά το πέρας της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης για τη συμπλήρωση 40 ετών Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

cache_846x3000_Analog_medium_308737_252712_2522018

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στήριξη που εδόθη από τους 27 και ευελπιστώ ότι αυτή θα είναι και η στάση και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποτελεί  μια επανάληψη της ανάγκης αποφυγής της όποιας παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους»

«Δεν χρειάζεται ούτε υπεροψία ούτε δημιουργία ενός κλίματος που δεν θα επιτρέπει με σύνεση να χειριστούμε όσα οφείλουμε» πρόσθεσε.

Τόνισε πως για να πάει κανένας σε συνομιλίες πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις. «Κάτω από απειλές και κάτω από εκβιασμό δεν είναι δυνατό να υπάρξει ελευθέρα βουλήση κατάληξη σε λύση που να επιτρέπει την δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Άγκυρα και τους Τουρκοκύπριους να  συνειδητοποιήσουν ότι για να υπάρξει προοπτική και μέλλον πρέπει να υπάρξει και ανάλογος αλληλοσεβασμός.

«Η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή της ισχύος δια των όπλων των διαφόρων πολιτικών που αποφασίζονται στα όποια κέντρα δεν θεωρώ ότι αποτελούν απάντηση σε αυτά που ο λαός μας Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αναμένουν» κατέληξε.

 

reporter cy