Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσαν NAVTEX για τα οικόπεδα 6, 7 και 8

Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσαν NAVTEX για τα οικόπεδα 6, 7 και 8
Στα φόρτε της βρίσκεται η τουρκική προκλητικότητα που με κάθε τρόπο προσπαθεί να παίξε με τα νεύρα των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για σήμερα Παρασκευή, με παράνομες NAVTEX που εκδόθηκαν από τον σταθμό της Αττάλειας δέσμευσε για ακόμη μια φορά περιοχές που εμπίπτουν στην κυπριακή ΑΟΖ για παράνομες στρατιωτικές ασκήσεις.
cache_846x3000_Analog_medium_291413_405028_1212018
Σύμφωνα με τη σχετική NAVTEX δεσμεύτηκαν περιοχές των οικοπέδων 7 και 8 για τρεις ώρες όπου θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις ενώ δέσμευσε από τις 9 μέχρι το μεσημέρι περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται και τμήμα του οικοπέδου 6 όπου βρίσκεται ο στόχος Καλυψώ και το γεωτρύπανο της ENI TOTAL.
Σημειώνεται επίσης πως η τουρκική NAVTEX δεσμεύει μια περιοχή νοτιοδυτικά της Λεμεσού μεταξύ των περιοχών όπου δεσμεύθηκαν από την Εθνική Φρουρά για πραγματοποίηση πολυεθνικής άσκησης έρευνας και διάσωσης.

Οι παράνομες NAVTEX πάντως δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους σχεδιασμούς τόσο της ΚΔ όσο και το τρυπάνι της ΕΝΙ ΤΟΤΑL που συνεχίζει κανονικά της εργασίες στον στόχο Καλυψώ.

reporter cy