Νεκρός Αιγύπτιος σε σκάφος στο Ζύγι – Κάλεσε βοήθεια μέλος του πληρώματος

Νεκρός Αιγύπτιος σε σκάφος στο Ζύγι – Κάλεσε βοήθεια μέλος του πληρώματος

Ανδρας που τραυματίστηκε σοβαρά στο αλιευτικό σκάφος που εργαζόταν, απεβίωσε, παρά την αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας από ελικόπτερο που απέστειλε το ΚΣΕΔ Λάρνακας.

cache_846x3000_Analog_medium_236500_152480_1882017

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 18 Αυγούστου και ώρα 11:50, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση ότι μέλος του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «MORRIS DIEN» σημαίας Αιγύπτου, τραυματίστηκε σοβαρά και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο Κυβερνήτης του σκάφους αιτήθηκε την άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Το πλοίο βρισκόταν 15 ΝΜ νότια του Βασιλικού, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, το οποίο ελάμβανε μέρος στην πολυεθνική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, με νοσηλευτή της Πολιτικής Άμυνας, για την άμεση αεροδιακομιδή του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 13:10, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θανών είναι Αιγυπτιακής υπηκοότητας και για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

REPORTER CY