Νίκος Αναστασιάδης: Στήριξη Λευκωσίας στις προσπάθειες Μόσχας για καταπολέμηση τρομοκρατίας

Νίκος Αναστασιάδης: Στήριξη Λευκωσίας στις προσπάθειες Μόσχας για καταπολέμηση τρομοκρατίας

Τη στήριξη της Λευκωσίας στις προσπάθειες της Μόσχας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να γίνουν συλλογικά ακόμα περισσότερα.

imagew-132

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ταςς εν όψει της επίσκεψής του στη Μόσχα, η οποία μεταδίδεται σε ξεχωριστά θεματικά μέρη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «επικροτούμε τη Ρωσία για την προσήλωσή της στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας».

«Η Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015, έχει αδιαμφισβήτητα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή συνεργασίας και θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών», είπε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η τρομοκρατία αποτελεί σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και μόνο κοινή δράση της διεθνούς κοινότητας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

«Η Κύπρος υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μια συνολική και συντονισμένη παγκόσμια δράση για αντιμετώπιση αυτής της απειλής», είπε, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Κύπρος λαμβάνει ενεργό ρόλο στις διεθνείς προσπάθειες για καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Πρέπει συλλογικά να κάνουμε περισσότερα για να τερματίσουμε τα ταξίδια των τρομοκρατών, αλλά και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της επιστροφής ξένων μαχητών», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ