Νίκος Αναστασιάδης: Ζητώ συγνώμη από τον λαό για επιλογές που έκανα

Νίκος Αναστασιάδης: Ζητώ συγνώμη από τον λαό για επιλογές που έκανα

Συγνώμη από τον λαό για επιλογές που έκανε σε σχέση με διορισμούς στους οποίους προέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του, εμφανίζεται πρόθυμος να ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

cache_846x3000_Analog_medium_242336_160153_492017

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Άλφα Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν διαφώνησε με την άποψη που ορισμένοι εκφράζουν, πως ο πιο δύσκολος για τον ίδιο αντίπαλος, είναι ο κακός του εαυτός. «Ενδεχόμενα να έχουν δίκαιο», σημείωσε, για να υποδείξει:

«Συνεπώς αυτό που λαμβάνω υπόψη είναι σοβαρότατα την κριτική που μου ασκείται. Το μόνο προτέρημα που με διακρίνει είναι η δύναμη της αυτοκριτικής και του αυτοσαρκασμού. Αναγνωρίζω τα λάθη μου, δεν είμαι αλάθητος, δεν είμαι εξ’ εκείνων που λεν ότι γνωρίζω να πάντα. Αντίθετα, εκείνο που λέω είναι ότι χωρίς αμφιβολία στις προσπάθειες και στην επιθυμία να συμβάλεις στην παραπέρα πρόοδο της χώρας, μπορεί να διαπράξεις και λάθη. Λάθη δεν διαπράττουν μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο ένα από το μεγαλύτερα λάθη του αποδείχθηκε ο διορισμός του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει ονομαστικά συγκεκριμένες επιλογές.

«Εάν μου δώσετε», είπε, «ένα παράδειγμα Προέδρου ή Πρωθυπουργού, που εκλέγεται αλλά δεν συνεργάζεται με όσους συνέβαλαν στην εκλογή του, τότε φαίνεται ότι θα είμαστε το μοναδικό κατ’ εξαίρεση φαινόμενο. Εκείνο που θέλω να πω, και λέω ότι μπορώ να ζητήσω συγνώμη από τον λαό, είναι για επιλογές που έκανα».

 

reporter cy