Ο απολογισμός του beach volleyball 2017 στη Λάρνακα

By Andreas Andreou — August 09, 2017

volley     beach volleyball

Μετά το τέλος της συνδιοργάνωσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων CEV Beach Volleyball Satellite Women και Youth Continental Cup η Μύρια Νεοκλέους , υπεύθυνη εθελοντών του Δήμου Λάρνακας μας μιλά για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη φετινή διοργάνωση. Η διοργάνωση ξεκίνησε την  Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και  ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 στην Παραλία των Φοινικούδων.

 

Πόσα χρόνια  ύπαρξης έχει ο θεσμός του beach volleyball ;

Άρχισε από το 2012 με ένα κενο το 2013. Το 2012 φιλοξενήσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 19, το 2014 το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 21 , το 2015 φιλοξενήσαμε 2 το ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 20. Το 2016 φιλοξενήσαμε πάλι παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 19. Φέτος φιλοξενήσαμε και πάλι 2  πρωταθλήματα το  CEV Beach Volleyball Satellite Women όπου συμμετείχαν 24 ομάδες  και Youth Continental Cup όπου συμμετείχαν 5 ομάδες ανδρών και 5 ομάδες γυναικών.

 

Πως αισθάνεστε που η πόλη μας διοργανώνει ένα τέτοιου είδους μεγάλο γεγονός;

Σίγουρα μόνο περηφάνια μπορεί να αισθανθεί κάποιος όταν η πόλη του καταφέρνει να διοργανώσει τέτοιου είδους πρωταθλήματα που συγκεντρώνουν τους ελίτ αθλητές των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων στο αγώνισμα του beach volleyball. Όχι μόνο περηφάνια που συμμετέχουν στην πόλη μας αλλά και για τον υψηλό αριθμό των εθελοντών που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα 180-200 εθελοντές που ξεκινούσαν δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, πολλά από τα παιδιά συμμετείχαν και σε προηγούμενες διοργανώσεις beach volleyball έτσι έχουν μάθει το θεσμό του beach volleyball και έρχονταν με ευχάριστη διάθεση για να βοηθήσουν και να ζήσουν στους παλμούς του beach volleyball. Εθελοντές από 10 χρόνων μέχρι 75.

 

Ο κόσμος της Λάρνακας αγκάλιασε την εν λόγω διοργάνωση;

Ο κόσμος της Λάρνακας αγκάλιασε για ακόμα μια φορά αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες προσέλκυσαν περίπου 10.000 θεατές.

Μπορούμε ως δήμος να αναλάβουμε κι άλλες τέτοιου είδους μεγάλα γεγονότα;

Βέβαια όταν υπάρχει θέληση, οικονομικοί πόροι, σπόνσορες τότε ναι μπορεί να τα καταφέρει. Πολύ σύντομα στις 19 του Νοέμβρη σαν δήμος θα συνεργαστούμε με ιδιωτική εταιρεία και θα γίνει το larnaka marathon, ο πρώτος ραδιομαραθώνιος που γίνεται στη Λάρνακα.

Η φετινή διοργάνωση σε τι ξεχώριζε από τις άλλες;  είχε κάτι το καινοτόμο

Πρώτη φορά φιλοξενήσαμε δυο πρωταθλήματα μαζί όπου κάλυπταν και το youth αλλά και γυναίκες πιο μεγάλες σε ηλικία.

Εκ μέρους του Δήμου ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και χορηγούς που προσέφεραν στην διοργάνωση του beach volleyball

Οι νικητές του CEV Beach volleyball women satellite Larnaka στη πρώτη θέση ήρθε η Ρουμανία, δεύτερη η Πολωνία, Τρίτη η Ρωσία.

Οι νικητές του Youth continental Cup (άνδρες) 1) Γερμανία

2) Αγγλία

(γυναίκες) 1) Νορβηγία

2)Αγγλία

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar