Ο Δημήτρης Χατζηκωστής ερευνών λειτουργός για τα email ‘s της Λοϊζίδου

Ο Δημήτρης Χατζηκωστής ερευνών λειτουργός για τα email 's της Λοϊζίδου
loiz
To Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων Δημήτριo Χατζηκωστή ως ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου, ανακοίνωσε μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, μετά από αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, διόρισε τον Διευθυντή Τμήματος Τελωνείων κ. Δημήτριο Χατζηκωστή ως ερευνώντα λειτουργό για την υπόθεση που προέκυψε με την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κα. Λοϊζίδου».

Ερωτηθείς πώς η Κυβέρνηση σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ξεκινά έρευνα και η Κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα, διότι είναι κατανοητό ότι δεν θα μπορούσε εν μέσω έρευνας να πει το παραμικρό».

Ερωτηθείς πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει νομοθεσία, που καθορίζει τα χρονοδιαγράμματα. Νομίζω είναι εντός 60 ημερών».

Χθες, ο Γενικός Εισαγγελέας. της Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας όπως, σύμφωνα με τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο, ορίσει ερευνώντα λειτουργό για εξέταση ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από την Εισαγγελέα Ελ. Λοιζίδου όσον αφορά την ηλεκτρονική της αλληλογραφία με ρωσικές αρχές. Ζήτησε επίσης από τον Αρχηγό Αστυνομίας την ποινική διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων για υποκλοπή και δημοσίευση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
Να θυμίσουμε ότι τα πάνω κάτω έφεραν οι αποκαλύψεις ότι η ανώτερη λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας Ελένη Λοϊζίδου απέστελλε email με πληροφορίες από υποθέσεις που χειριζόταν η Νομική Υπηρεσία, στην Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας.

Λίγες ώρες μετά τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, ο Γενικός Εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του άφησε ακάλυπτη την κ. Λοϊζίδου, θέτοντας θέμα ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής, τονίζοντας ότι προκύπτουν σοβαρά θέματα από τους χειρισμούς της ανώτερης λειτουργού.

Αυτή τη στιγμή η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αφού οι ενέργειες της κ. Λοϊζίδου αφήνουν εκτεθειμένη την Υπηρεσία.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, εξάλλου, ο Κώστας Κληρίδης ενημέρωσε για τη μετακίνηση της κ. Λοϊζίδου, ενώ διέταξε την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Πηγή: reporter.com