Ο Ι. Κασουλίδης στη Σύνοδο ΥΠΕΞ Γαλλοφωνίας

Ο Ι. Κασουλίδης στη Σύνοδο ΥΠΕΞ Γαλλοφωνίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες της 34ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Γαλλοφωνίας, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα και καταδικάστηκαν έντονα οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι και Αίγυπτο, καθώς και οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη.

imagew-1-118-696x605

Στη Σύνοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Παρίσι, οι Υπουργοί Εξωτερικών των 84 κρατών μελών, συνδεδεμένων κρατών και παρατηρητών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, επικεντρώθηκαν στο θέμα της Συνόδου, που ήταν «Γαλάζια οικονομία, πράσινη οικονομία – νέοι φορείς δημιουργίας πλούτου, κοινωνικής ένταξης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο κ. Κασουλίδης, σε παρέμβαση, αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη θαλάσσια στρατηγική της Κύπρου, καθώς και στην «πράσινη οικονομία», η οποία συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, και επεσήμανε την πρόοδο που σημείωσε η Κύπρος στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, είπε ότι, ως χώρα που αντιμετωπίζει απειλές κατά την προσπάθεια της να απολαύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα για πλήρη εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων, η Κύπρος στηρίζει πλήρως την κύρωση και εφαρμογή των διεθνών και περιφερειακών συμβάσεων για το δίκαιο της θάλασσας.

Τέλος, σημείωσε ότι η Κύπρος είναι απόλυτα προσηλωμένη στην προώθηση του διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, ιδίως με τη συμμετοχή των νέων.

Πηγή:ΚΥΠΕ