Ο Κληρίδης απαντά στα δημοσιεύματα για τα email της Εισαγγελίας

Ο Κληρίδης απαντά στα δημοσιεύματα για τα email της Εισαγγελίας

kli

Με μία ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας η υπηρεσία δίνει την απάντησή της σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν στη δημοσίευση περιεχομένου ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα
“Σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στη δημοσίευση του περιεχομένου ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας κας Ε. Λοϊζίδου, ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει τα ακόλουθα:

Το θέμα που προέκυψε έχει πολλές πτυχές, μεταξύ των οποίων, και οι ακόλουθες:

1.    Θέμα ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και παράνομης δημοσίευσης προϊόντος υποκλοπής ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

2.    Θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού δικαστικών διαδικασιών σε εκκρεμούσες υποθέσεις που αφορούν και σχετίζονται με αιτήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παροχή από τη Δημοκρατία δικαστικής συνδρομής, στα οποία γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα.

3.    Θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού αιτημάτων για παροχή δικαστικής συνδρομής προς τις Aρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εξέταση των οποίων εκκρεμεί.

4.    Ενδεχόμενο θέμα τάξης της εμπλεκόμενης Εισαγγελέως αναφορικά με τη διαβίβαση στοιχείων προς το αιτών συνδρομή κράτος, τα οποία στοιχεία εκφεύγουν των αυστηρών ορίων της ενημέρωσης ως προς την εξέλιξη των αιτημάτων του και για συναφή θέματα.

5.    Θέμα χρήσης προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαβίβαση επικοινωνιών υπηρεσιακού και εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να σχολιάσει και να δημοσιοποιήσει απόψεις ως προς το περιεχόμενο και την ουσία φερόμενων υποκλαπέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μάλιστα ενόσω εκκρεμούν προς διεκπεραίωση είτε δικαστικές διαδικασίες είτε αιτήματα δικαστικής συνδρομής.
Ως προς τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν από χειρισμούς που έγιναν αναφορικά με τα προαναφερθέντα, ο Γενικός Εισαγγελέας θα επιληφθεί τούτων τόσο ενδοϋπηρεσιακά όσο και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις, το ταχύτερο δυνατόν.”

Πηγή : reportre.com.cy