Ο ΚΟΑ για κάρτα φιλάθλου και επιστολή Επιτρόπου

Ο ΚΟΑ για κάρτα φιλάθλου και επιστολή Επιτρόπου

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρέθηκε και πάλι το θέμα της κάρτας φιλάθλου, με αφορμή την επιστολή που έχει αποστείλει στον ΚΟΑ η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέσω της οποίας ζητά από τον Οργανισμό να επισπεύσει τις διαδικασίες και να είναι σε θέση να εφαρμόσει το μέτρο με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

b_b_karta

Σε επαφή με Άγγλο ειδικό σύμβουλο βρίσκεται ο ΚΟΑ για το θέμα της κάρτας φιλάθλου

Όπως αναφέρει η κ. Λοιζίδου, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, ενόψει και του νέου ευρωπαϊκού Κανονισμού, θα πρέπει να εξευρεθούν σύντομα εφικτές λύσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου. Παράλληλα υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι το υφιστάμενο μέτρο της ταυτοποίησης στοιχείων που εφαρμόζει η ΚΟΠ είναι προσωρινό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΟΑ, μας λέχθηκε πως στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου θέματος. Ταυτόχρονα δεν θέλησαν να θέσουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για το πότε θα είναι σε θέση περάσουν στο επόμενο στάδιο και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσφορών και κατ’ επέκταση την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.

«Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα όταν ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από κάποιους όρους. Ο ΚΟΑ είναι σε επαφή με τον Άγγλο ειδικό σύμβουλου, ο οποίος εξειδικεύεται σε θέματα κάρτας φίλαθλου. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι επαφές και ξεκαθαρίσουν οι όροι πάνω στους οποίους θα κινηθούμε, θα είμαστε και σε θέση να προχωρήσουμε με το επόμενο στάδιο των προσφορών. Όπως είναι γνωστό, έχουν προκριθεί τέσσερις εταιρείας και μία από αυτές θα αναλάβει το όλο πρότζεκτ», δήλωσε στην ιστοσελίδα μας το υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού.

Όσον αφορά την επιστολή της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μας λέχθηκε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα διευθετηθεί μία συνάντηση για να συζητηθούν όλα τα θέματα που έχει εγείρει η κ. Λοϊζίδου.

 

24sports cy