Ο Νίκος Αναστασιάδης βράβευσε ανθρώπους της ομογένειας

By Andreas Andreou — August 23, 2017
Με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» βράβευσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έξι προσωπικότητες της κυπριακής ομογένειας για την προσφορά τους στην προώθηση των δικαίων του κυπριακού λαού.
Τιμώντας τους Νίκο Μούγιαρη, Αντώνη Γερολέμου, Ανδρέα Καραολή, Κώστα Νικολάου, Γιώργο Λαζαρή και Τάσο Ζαμπά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η πατρίδα τους οφείλει πολλά και η σημερινή τιμή δεν αποτελεί παρά ένα μικρό αντίδωρο για την προσφορά τους.

2

Μιλώντας το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη δεξίωση προς τιμή των συνέδρων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας της ΠΟΜΑΚ (ΝΕΠΟΜΑΚ), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για «πράξη σεβασμού και υποχρέωσης της Πολιτείας έναντι πολιτών της, οι οποίοι πρόσφεραν και προσφέρουν ανιδιοτελώς και χωρίς υπολογισμούς».
«Τιμούμε απόψε έξι από τους εκλεκτούς συμπατριώτες μας οι οποίοι έδρασαν και δρουν σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη Νότιο Αφρική και στην Αυστραλία, χώρες με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί εξαίρετες σχέσεις» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

3

Συνέχισε, λέγοντας ότι οι τιμώμενοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του αποτελεσματικού οργανωμένου δικτύου στις χώρες διαβίωσης τους, στο οποίο, όπως είπε, απευθυνόμαστε κάθε φορά που η ανάγκη μας ωθεί να αναζητήσουμε στήριξη για κάποιο δίκαιο αίτημα μας.
Απευθυνόμενους ευρύτερα στους Απόδημους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχετε καταστήσει τον εαυτό σας ένα διαρκή πρέσβη του εθνικού μας προβλήματος, της γλώσσας, του πολιτισμού και των παραδόσεων μας» ενώ «μεταφέρετε ως τίτλο τιμής την κυπριακή σας καταγωγή και το ήθος που αυτό ο τίτλος περικλείει».
reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar