Ο παππούς που έκλεψε κοτόπουλο για να ταΐσει τον εγγονό του, η «αμείλικτη» δικαιοσύνη και η ντροπή

Ο παππούς που έκλεψε κοτόπουλο για να ταΐσει τον εγγονό του, η «αμείλικτη» δικαιοσύνη και η ντροπή
dika
Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη βρέθηκε ηλικιωμένος ο οποίος λόγω οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκε να κλέψει ένα κοτόπουλο αξίας 6 ευρώ και 40 σεντς από υπεραγορά στη Λάρνακα.
Συγκεκριμένα, ο 70χρονος ο οποίος βρέθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ανέφερε ότι μεγαλώνει το εγγόνι του που πάσχει από διαβήτη, και λόγω του ότι είχε καθυστερήσει να σταλεί η σύνταξη του, δεν είχε άλλη λύση παρά να κλέψει ένα φιλέτο κοτόπουλο για να τον ταΐσει.
Τον 70χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλος της υπεραγοράς και αμέσως τον σταμάτησε, με τον ηλικιωμένο να παραδίδει το κοτόπουλο που έκλεψε.
Τελικά, το «έγκλημα» ήταν τόσο σοβαρό και μεγάλο, που αποφασίστηκε όπως ο 70χρονος διωχθεί ποινικά και καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η δίκη του «σεσημασμένου εγκληματία», άρχισε τον περασμένο Ιούλιο και ο 70χρονος παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.
«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψε γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξη μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικός»,
ανέφερε ο 70χρονος ενώπιον του δικαστηρίου.
Τελικά, ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε πρόστιμα 250 ευρώ.
Και την ίδια ώρα τα «μεγάλα ψάρια» και οι πραγματικοί εγκληματίες ακόμη ξεγλιστρούν από την «δικαιοσύνη και την μηδενική ανοχή»…
Πηγή: reporter.com.cy