“Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν τελειώσει”

By Andreas Andreou — August 17, 2017
cache_846x3000_Analog_medium_236083_232455_1782017
Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν τελειώσει και με κανένα τρόπο δεν έχουν παγώσει ή ανασταλεί, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι έχουν στεναχωρεθεί πολύ που δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα.
Σε συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Άλαν Ντάνκαν, ο Τούρκος Υπουργός χαρακτήρισε άτυχη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μερκελ για την Τελωνειακή Ένωση της Τουρκίας. Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποφέρουν από την απόφαση για την Τελωνειακή Ένωση.
Συγκεκριμένα ο Ομέρ Τσελίκ εξέφρασε θλίψη γιατί η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα κατέληξε σε αποτυχία. “Γνωρίζουμε την εποικοδομητική και θετική στάση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πραγματικά είναι πολύ κρίμα.  Μας έχει στεναχωρέσει πολύ που δεν υπήρξε αποτέλεσμα στις περιεκτικές συνομιλίες”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι Τουρκία και Βρετανία βρίσκονται σε στενή επαφή και για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι παρά τη θετική στάση της τουρκικής πλευράς δεν κατάφεραν να φτάσουν σε λύση.
Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι οι περιεκτικές διαπραγματεύσεις στη διαδικασία έχουν τελειώσει, με κανένα τρόπο δεν έχουν παγώσει ή ανασταλεί οι διαπραγματεύσεις.
reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar