Οι νέες καταγγελίες Φαίδωνος και τα… «παπαγαλάκια» του Χάσικου

By Andreas Andreou — August 28, 2017
Ξανά στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος σε σχέση με τις καταγγελίες του για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες που κατέχουν μη πρόσφυγες και τις υπενοικιάζουν, ο οποίος αυτή τη φορά μίλησε για «ομάδες που δρουν στα πρότυπα εγκληματικών ομάδων» ενώ μετά την κριτική που δέχθηκε από τον τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικο απάντησε με «σκληρές κουβέντες».
 cache_846x3000_Analog_medium_239269_96983_2682017
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, σε ότι αφορά τις τ/κ περιουσίες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το κράτος χάνει δεκάδες εκατομμύρια το χρόνο σε έσοδα, κάποιοι πλουτίζουν παράνομα και κάποιοι αδικούνται κατάφορα», τονίζοντας ότι «είναι ώρα να γίνει μια συστηματική έρευνα, με τους θεσμούς του κράτους να μπουν πιο βαθιά στη διερεύνηση, να ανοίξουν φάκελους και υποθέσεις».
Ο Δήμαρχος Πάφου διερωτήθηκε επίσης «πώς γίνεται «πώς γίνεται τα περιουσιακά στοιχεία ενός υπαλλήλου να μεταβάλλονται κατά δύο εκατομμύρια μέσα σε μια δεκαετία, χωρίς να έχει άλλο εισόδημα;,»
Επίσης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ,. Φαίδωνος αναφέρθηκε σε περίπτωση όπου υπάλληλος των τ/κ περιουσιών αντικατάστησε το όνομα πρόσφυγα που πέθανε με συγγενικό του πρόσωπο.
Επίθεση στον Χάσικο μετά τα… «σόου»
Προχθές σε δηλώσεις του ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος κατηγόρησε τον κ. Φαίδωνος για «λαϊκισμό και ισοπέδωση των θεσμών του κράτους με σόου από τηλεοράσεως».
Με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι ο τέως Υπουργός Εσωτερικών «ήταν παραπληροφορημένος όταν τον χαρακτήρισε τον ίδιο λαϊκιστή από επιτήδειους πολιτικούς από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και παπαγαλάκια», με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, να έχει μια λανθασμένη εικόνα «που ήθελε τον Δήμαρχο Πάφο να μηδένιζε» και εκθέτει τον ίδιο και έργο του στο Υπουργείο».
«Βγήκε ο Χάσικος, ισοπεδωτικά, να κάνει αυτή την δήλωση. Στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι κάποιοι πήγαν να παίξουν παιχνίδι πάνω στην πλάτη του και να τον βάλουν μπροστά για να υπερασπιστεί την δουλειά του ως Υπουργός, καθότι δεν είναι πλέον στο συγκεκριμένο πόστο και δεν έχει πολιτικό αξίωμα. Είχαν άλλες σκοπιμότητες και δεν θέλουν να προχωρήσει αυτή έρευνα γιατί θα βρουν τον μπελά τους».
Οι νέες καταγγελίες και ο διαπληκτισμός στον αέρα
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», ο Δήμαρχος Πάφου προέβη σε νέες καταγγελίες οι οποίες αφορούν και στελέχη αγροτικών οργανώσεων, σχετικά με μεγάλες εκτάσεις γης που ανήκουν σε Τ/κ, αλλά και χαλίτικα τα οποία δηλώνονται στον ΚΟΑΠ και εξασφαλίζονται επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.
Ο κ. Φαίδωνος, κατονόμασε τον Κυριάκο Καϊλά, πρόεδρο των Σιτοπαραγωγών, ως ένα από τα πρόσωπα που λαμβάνει αυτές τις επιδοτήσεις από τον ΚΟΑΠ οι οποίες φτάνουν τις 200.000 ευρώ.
Σε παρέμβαση του ο κ. Καϊλάς, έξαλλος διέψευσε τις καταγγελίες Φαίδωνος αναφέροντας ότι ο ίδιος ζήτησε άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο πληρώνει η εταιρεία του (η οποία είναι οικογενειακή) ενοίκιο για την χαλίτικη γη.
Είπε ότι προτίθεται να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του δημάρχου Πάφου και τον κάλεσε να αποσύρει τις καταγγελίες του, ωστόσο ο κ. Φαίδωνος είπε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τίποτε.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar