“Οι Προεδρικές ευκαιρία να έρθουν οι Ε/κ πρόσωπο με πρόσωπο με το τί θέλουν”

By Andreas Andreou — August 29, 2017
Η εξεύρεση μιας κοινής λύσης είναι ο δρόμος που η Τουρκία ακολουθούσε και θα συνεχίσει να ακολουθεί, δήλωσε στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Ρετζέ Ακντάγ μιλώντας για δύο ίσους «λαούς» και ευθύνη των Ε/κ όταν οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν.
cache_846x3000_Analog_medium_239973_370052_2882017
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά την πρωινή του συνάντηση με τον Τούρκο αξιωματούχο ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι παρ’ ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται, “υπάρχουν θεσμοί, μια οντότητα”, βρίσκεται εκεί “ένα κράτος” και αυτό πρέπει να το αποδεχθεί η ε/κ πλευρά. Είτε θα χωνέψουν ότι θα μοιραστούν μαζί μας την διοίκηση με κάποιο τρόπο, είτε θα καθίσουν μαζί μας να συζητήσουμε τους όρους μια ζωής πλάι πλάι κάτω από αυτές τις δύο χωριστές δομές. Δηλαδή, είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε από κοινού τους όρους να ζούμε μαζί σε ένα νησί, με ειρήνη, είπε.
Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018, είπε ότι είναι η ευκαιρία να έρθουν οι Ε/κ πρόσωπο με πρόσωπο με το τί θέλουν και να αποφασίσουν γι’ αυτό.
Η Τουρκία, πρόσθεσε, είναι πάντοτε υπέρ της λύσης και ο τ/κ «λαός» είναι μια κοινότητα που έχει ίσα δικαιώματα με την ε/κ πλευρά και δικαιούται να έχει την ίδια ευμάρεια και ασφάλεια με τους Ε/κ. «Ως Τουρκική Δημοκρατία ήμασταν πάντοτε υπέρ της λύσης και προτείναμε από την αρχή την διαβίωση των δύο κοινοτήτων με ειρήνη που να βασίζεται στα ίσα δικαιώματα. Η εξεύρεση μιας κοινής λύσης ήταν ο δρόμος που ακολουθούσαμε πάντοτε και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».
Ο κ. Ακιντζί είπε από την πλευρά του, ότι την εποχή που ο κ. Ακντάγ ήταν Υπουργός Υγείας στην Τουρκία υπήρξε μια σημαντική μεταμόρφωση στον τομέα της υγείας, προσθέτοντας ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.
reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar