Οι U2 στη Νέα Υόρκη για το video clip του «You’re The Best Thing About Me»

Οι U2 στη Νέα Υόρκη για το video clip του «You’re The Best Thing About Me»

Τη Νέα Υόρκη, την πόλη της καρδιάς τους, επισκέπτονται για πολλοστή φορά τα μέλη των U2.

Οι U2 μετουσιώνουν σε εικόνα το νέο τραγούδι τους «You’re The Best Thing About Me», προοίμιο του επερχόμενου άλμπουμ «Songs Of Experience», ταξιδεύοντας στην πολύβουη πόλη της Νέας Υόρκης.

Το κοινό του ασυναγώνιστου ιρλανδικού συγκροτήματος ήταν σε αναμονή επί τρία ολόκληρα χρόνια για το διάδοχο του «Songs Of Innocence», που κυκλοφόρησε τέτοια εποχή το 2014, καθώς οι δύο δίσκοι αποτελούν μέρος του ίδιου πρότζεκτ. Οι τίτλοι τους παραπέμπουν στη συλλογή ποιημάτων «Songs of Innocence and of Experience» του Βρετανού μυστικιστή και ποιητή William Blake από το 18ο αιώνα.

Ενώ το «Songs Of Innocence» αποτύπωσε τις νεανικές επιρροές της μπάντας στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980, το νέο άλμπουμ είναι μία συλλογή τραγουδιών στη μορφή προσωπικών γραμμάτων προς μέρη και ανθρώπους που είναι σημαντικοί για τον Bono: Οικογένεια, φίλοι, θαυμαστές, ο εαυτός του.

Η επετειακή περιοδεία για την τριακοστή επέτειο από την κυκλοφορία του εμβληματικού δίσκου «The Joshua Tree» (1987) οδεύει προς την πανηγυρική ολοκλήρωσή της, τον προσεχή Οκτώβριο, έπειτα από 51 μεγαλειώδεις συναυλίες σε κατάμεστα στάδια σε τρεις ηπείρους, μπροστά σε πάνω από δύο εκατομμύρια κόσμου.

Ένα μεγάλο φινάλε που σηματοδοτεί μία καινούρια αρχή, καθώς οι U2 βάζουν πλώρη για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου «Songs Of Experience».

«The Irish have been coming here for years»
(«New York», 2000)

U2 - You’re The Best Thing About Me (Video Clip) - Hit Channel

Το πρώτο επίσημο single από τη νέα δισκογραφική δουλειά τους έχει γίνει πράξη εδώ και μερικές ημέρες με το «You’re The Best Thing About Me», ένα ερωτικό γράμμα του Bono -κατά κόσμον Paul David Hewson- προς τη σύζυγό του Ali.

Οι U2 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη του 1980 και εξακολουθούν να επιστρέφουν.

Το video clip που οπτικοποιεί το «You’re The Best Thing About Me» πετυχαίνει τα μέλη του συγκροτήματος να απολαμβάνουν τα αξιοθέατα και τους ήχους της Νέας Υόρκης, όπως όταν έπαιξαν για πρώτη φορά σε τοπικό club, το Δεκέμβριο του 1980, ως μία νεανική τετράδα από το Δουβλίνο, ξεκινώντας μία ερωτική σχέση με την πόλη που έχει διαρκέσει σχεδόν σαράντα έτη.

Όπως παρακολουθούμε, οι U2 επισκέπτονται την ξακουστή «Times Square», βγάζουν σέλφι με τους περαστικούς, ξεναγούνται με ένα διώροφο λεωφορείο, διασκεδάζουν σε μπαρ και τραγουδούν στην κορυφή ενός ουρανοξύστη με φόντο τη νυχτερινή θέα. Για τη σκηνοθεσία μερίμνησε ο Σουηδός Jonas Åkerlund που έχει επιμεληθεί και το «Beautiful Day» (2003).

U2 – «You’re The Best Thing About Me» (Στίχοι – Stixoi – Lyrics)

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Songs Of Experience» από την Island Records / Universal Music δεν έχει γίνει γνωστή.

Θα είναι σίγουρα εντός του 2017, με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου, σε σύμπραξη με τη φιλανθρωπική οργάνωση «(RED)» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

U2 - The Joshua Tree - Hit Channel

hit-channel.com