Οκταήμερη κράτηση στον 28χρονο για το ένα κιλό κάνναβη

Οκταήμερη κράτηση στον 28χρονο για το ένα κιλό κάνναβη
xeiropedes
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 28χρονου από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή ενός κιλού και 37 γραμμαρίων ρητίνης κάνναβης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του Επαρχιακού κλιμακίου Λάρνακας της ΥΚΑΝ, αξιολογώντας στοιχεία και πληροφορίες, προχώρησαν στη σύλληψη 28χρονου, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε ποσότητα ρητίνης κάνναβης, βάρους ενός κιλού και 37 γραμμαρίων.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του 28χρονου, εντοπίστηκαν εννιά γραμμάρια κάνναβης, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στη Λάρνακα, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής για περαιτέρω εξετάσεις.
Ο 28χρονος τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.
Επί του θέματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι «είχε παραληφθεί από το εξωτερικό χάρτινο κιβώτιο στο οποίο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δέκα συσκευασίες μικτού βάρους 1 κιλού και 37 γραμμαρίων ρητίνης κάνναβης». Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης «ο ύποπτος αρνείται κάθε ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση και πρόβαλε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «θα ζητηθεί με βάση τα γεγονότα η συνδρομή της Europol και οπουδήποτε άλλου χρειαστεί ενώ θα γίνουν οι οποιεσδήποτε εξετάσεις και έρευνες για να εξιχνιαστεί πλήρως αυτή η υπόθεση».
Συνέχισε λέγοντας ότι «ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι το αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή προσώπου εδώ στην Κύπρο ή συνεργασίας του υπόπτου σε σχέση με την τελευταία αυτή υπόθεση ναρκωτικών».
Πηγή: reporter.com.cy