Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 2-3: Από μηχανής Θεός ο Ιωάννου

Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ 2-3: Από μηχανής Θεός ο Ιωάννου

Έπαιξε με την φωτιά αλλά δεν κάηκε ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον πολύ καλό (στο πρώτο ημίχρονο) Σάλαϊ. Στο δεύτερο ημίχρονο με το καλημέρα ο Ολυμπιακός βρήκε το 1-1, ενώ στην συνέχεια στο 79′ ο Ντελατόρε έγραψε το 1-2. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 94′ με ψαλιδάκι από τον Τόρες, ενώ στο φινάλε και στο 96′ ο Νικόλας Ιωάννου έγραψε το τελικό 2-3.

https://youtu.be/solnvuvQ6QQ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Α’ ημίχρονο

Με το καλημέρα ο ΑΠΟΕΛ έψαξε το τέρμα. Μόλις στο 2’ ο Ντελατόρε εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, πάτησε περιοχή από δεξιά, έκανε και το σουτ από πολύ δύσκολη θέση, με τον Χίντι να διώχνει σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ντελατόρε έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια. Στο 10’ ένα σουτ του Σάλαϊ έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός στα πρώτα λεπτά με τον ΑΠΟΕΛ να ψάχνει το τέρμα. Στο 12’ ο Νσούε έδωσε ωραία στον Ζαχίντ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, όμως ο Χίντι έπεσε σωστά και μάζεψε. Στο 18’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Ιωάννου να κάνει τη σέντρα από αριστερά, τον Χίντι να κάνει λάθος έξοδο, και τον Σάλαϊ να σουτάρει προς την εστία, όμως ο Σωτηρίου έδιωξε στην γραμμή. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο ΑΠΟΕΛ και στο 20’ όταν μετά από κόρνερ του Ζαχίντ, ο Καρλάο έπιασε την κεφαλιά, ο Χίντι έσωσε αρχικά και η μπάλα κτύπησε στον Σάλαϊ και πέρασε έξω. Εφτά λεπτά αργότερα ο πολύ κινητικός Σάλαϊ πάτησε περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει έξω. Στο 30’ ο Ντελατόρε πυροβόλησε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Χίντι ήταν έτοιμος. Στο επόμενο λεπτό ήρθε και η πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό, όταν σε αντεπίθεση ο Τριμπό πάτησε περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Πέρεθ είπε όχι. Στο 34’ ο ΑΠΟΕΛ βρήκε το τέρμα που ήθελε, με τον πολύ καλό Σάλαϊ ο οποίος αφού βρήκε το χώρο που ήθελε έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Χίντι. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ντε Καμάργκο να κερδίζει την κεφαλιά όμως τη μπάλα να περνά μόλις έξω. Στο 43’ ο Νσούε βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Χίντι έσωσε ακόμη μια φορά.

Β’ ημίχρονο

Με το καλημέρα ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσα, μετά από κόρνερ του Πολίτσι στο 51’ και καρφωτή κεφαλιά του Σωτηρίου. Στο 53΄ο Σόουζα έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν το σουτ του σταμάτησε σε σώματα αμυντικών, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χίντι είπε όχι στον Ντελατόρε. Στο 60’ ο Σωτηρίου έβαλε την κόντρα σε καλό σουτ του Ντελατόρε. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντελατόρε πάτησε περιοχή, δεν κατάφερε όμως να τελειώσει σωστά τη φάση, ενώ ζήτησε πέναλτι. Στην επανάληψη φαίνεται πως υπήρχε επαφή χωρίς να ξεκαθαρίζει αν ήταν πέναλτι ή όχι όπως και δυο λεπτά αργότερα όταν ο Σάλαϊ ζήτησε πέναλτι. Στο 72’ ο Νσούε κέρδισε τη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Ορ σταμάτησε σε σώματα αμυντικών. Έτοιμος ήταν ο Χίντι και στο σουτ του Ντελατόρε στο 77’, όμως στο 79’ ο Ντελατόρε σκόραρε για τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν η μπαλιά του Νσούε, πέρασε από όλους και ο Ντελατόρε από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Στο 83’ όμως ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από προβολή του Τριμπό στο ύψος της μικρής περιοχής με τη μπάλα φεύγει έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Τόρες πάτησε περιοχή από αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 94΄ο Τόρες με ανάποδο ψαλιδάκι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ενώ δυο λεπτά αργότερα στο φινάλε του παιχνιδιού ο διαιτητής έδωσε ένα φάουλ στο σημαιάκι του κόρνερ για τον ΑΠΟΕΛ το οποίο δεν ήταν όπως φαίνεται στην επαναληπτική προβολή. Από το φάουλ ο Ιωάννου σαν από μηχανής Θεός έγραψε το 2-3 για τον ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά.

 

 

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής τα πήγε πολύ καλά, στο δεύτερο υπήρχαν πολλές αμφισβητούμενες φάσεις. Δυο φορές ζήτησε πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ, με τον φακό να μην ξεκαθαρίζει αν ήταν ή όχι (υπάρχει επαφή τόσο με τον Ντελατόρε, όσο και στον Σάλαϊ), με τον διαιτητή να έχει ξεκάθαρη οπτική επαφή και στις δυο περιπτώσεις και να λέει πως οι επαφές δεν ήταν αρκετές. Από την άλλη στη φάση στην οποία ήρθε το τρίτο τέρμα του ΑΠΟΕΛ δεν φαίνεται πως υπήρχε φάουλ.

 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ολυμπιακός (Μιχαήλ): Χίντι, Πεχλιβάνης, Μιγκέλ, Τριμπό, Βαλικάεφ, Καπαρτής (76′ Τόρες), Σαμάρας, Σωτηρίου, Αντωνίου (70′ Χριστοφίδης), Ζιαμπάρης, Πολίτσι

ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πέρεθ, Νσούε, Ιωάννου, Καρλάο, Πολιάκοφ, Μοράις, Σόουζα (58′ Ορ), Ζαχίντ, Σάλαϊ, Ντελατόρε (80′ Αλωνεύτης), Ντε Καμάργκο (70′ Ποτέ)

Σκόρερς: Σωτηρίου, Τόρες / Σάλαϊ, Ντελατόρε, Ιωάννου

Κίτρινες Κάρτες: Χίντι, Πολίτσι / Ζαχίντ, Ιωάννου

 

24sports cy