Ομόνοια: Για αυτό είπε το «ναι» ο Τσινμπάουερ

Ομόνοια: Για αυτό είπε το «ναι» ο Τσινμπάουερ

Καθοριστική κρίνεται η σημερινή μέρα στην Ομόνοια, αφού όλα δείχνουν ότι η σημερινή συνεδρία θα φέρει και την τελική απόφαση για τον αντικαταστάτη του Πάμπου Χριστοδούλου.

b_45

Εκτός απροόπτου, η σημερινή συνεδρία αναμένεται να επισημοποιήσει την πρόσληψη του 47χρονου προπονητή

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μετά από δύο δεκαετίες και κάτι οι «πράσινοι» θα κάνουν εκ νέου στροφή στην γερμανική αγορά και θα δώσουν τα ηνία της ομάδας στον Γιόσεφ Τσινμπάουερ (προηγούμενος Γερμανός προπονητής ήταν ο Πρόκοπ, την περίοδο 1995-96). Ο 47χρονος προπονητής είπε το «ναι» στην πρόταση της διοίκησης και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο τις αμέσως επόμενες μέρες για τις υπογραφές.

Ο Τσινμπάουερ αποδέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση να αναλάβει τα ηνία της Ομόνοιας σε μια δύσκολη περίοδο και σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες. Μία από αυτές έχει να κάνει με την ημέρα άφιξής του στην Κύπρο και το ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο της Ομόνοιας στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα. Αυτή την περίοδο ο πρώην τεχνικός της Σεντ Γκάλεν διαμένει οικογενειακώς στην Ελβετία και θα χρειαστεί τουλάχιστον 1-2 μερες να επιστρέψει στην πατρίδα του και ακολούθως να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Κύπρο.

Η διοίκηση της Ομόνοιας ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή το όνομα του Γιόσεφ Τσινμπάουερ. Η προϋπηρεσία του στην Μπουντεσλίγκα (με το Αμβούργο) και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν φιλόδοξο προπονητή με όρεξη να δουλέψει και να πετύχει και ο οποίος είναι λάτρης της πειθαρχίας, τον τοποθέτησαν πολύ ψηλά στη λίστα των υποψηφίων. Μέσα από τις πρώτες επαφές φάνηκε πως η επιθυμία για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν κοινή και πάνω σε αυτή τη βάση έτρεξαν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εξελίξεις και προέκυψε συμφωνία στο οικονομικό και όχι μόνο.

Στη σημερινή συνεδρία αναμένται να παρθεί οριστική απόφαση για τον επόμενο προπονητή και εκτός απροόπτου θα είναι ο 47χρονος τεχνικός.

Τον έπεισε ο Ηλίας!

Τελευταία ομάδες του Τσινμπάουερ ήταν η Σεντ Γκάλεν, στην οποία δούλεψε από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2017, ενώ είχε προηγηθεί η παρουσία του στον πάγκο του Αμβούργου και της Καρσλρούι. Στην Καρσλούι συνεργάστηκε με τον Ηλία Χαραλάμπους και οι δύο άνδρες διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις κατά την περίοδο συνύπαρξης τους στην Γερμανία.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάρει την τελική του απόφαση ο Τσινμπάουερ, αφού του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ομόνοια, του εξήγησε πως πρόκειται για μια μεγάλη και πολύ λαοφιλής ομάδα, η οποία προσπαθεί να αποκτήσει την δυναμική και την αίγλη του παρελθόντος.

 

24sports cy