Ομόνοια: Η πιθανή αρχή του τέλους

Ομόνοια: Η πιθανή αρχή του τέλους

Εδώ και πέντε χρόνια το σκηνικό είναι περίπου το ίδιο. Η Ομόνοια τρέχει να προλάβει τα κριτήρια Μαρτίου. Η πιο σημαδιακή χρονιά ήταν βεβαίως το 2013 γιατί ήταν τότε που η προσπάθεια συνέπεσε με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Εκείνη η προσπάθεια (που πέρασε στην ιστορία λόγω των χαρακτηριστικών αλλά κυρίως του αποτελέσματος της) ήταν η πιο επίπονη και αγωνιώδης.

b_omo

Επίπονες ήταν και οι ακολουθήσασες αλλά όχι… τόσο όσο εκείνη η πρώτη. Η παρούσα προσπάθεια; Σαφώς και είναι επίπονη. Το ίδιο ίσως επίπονη, αλλά και δύσκολη, όσο αυτή του 2013. Η ομάδα, σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου Αντώνη Τζιονή, χρειάζεται 800 χιλιάδες ευρώ για να καταθέσει με επιτυχία των φάκελο των κριτηρίων για το μήνα Μάρτιο. Η μη έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη κατά την παρούσα χρονιά, στέρησε αρκετά έσοδα όπως βέβαια και η κακή πορεία στο πρωτάθλημα.

Η προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση είναι τεράστια, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε ένα βαθμό

Η προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση είναι τεράστια, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε ένα βαθμό. Για παράδειγμα περισσότεροι από 2100 Ομονοιάτες έχουν προμηθευτεί το δικό τους εισιτήριο διαρκείας. Αριθμός, που υπό άλλες συνθήκες, θα χαρακτηριζόταν εξαιρετικός.

Όμως, δυστυχώς για την Ομόνοια, δεν είναι. Ο στόχος είναι να φθάσει το σωματείο τα 3500 εισιτήρια διαρκείας μέχρι το τέλος Μαρτίου.
(Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση έως 40% στην τελική τιμή των Εισιτηρίων Διαρκείας 2018-2019, ισχύει μέχρι το προσεχές Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018).

Άλλη μια πηγή εσόδων είναι τα επετειακά συλλεκτικά προϊόντα που έχει κυκλοφορήσει η Ομόνοια (επετειακή φανέλα, ελβετικό ρολόι, χρυσό κόσμημα, ασημένιο νόμισμα, επετειακή εμφάνιση).

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την Ομόνοια να εξευρεθούν τα χρήματα και να εκπληρωθεί ο στόχος της ανταπόκρισης στα κριτήρια Μαρτίου της ΟΥΕΦΑ. Γιατί αν δεν εκπληρωθεί ο στόχος, δεν θα επέλθει το τέλος, αλλά  με τις ποινές που θα επιβληθούν στην ομάδα, είναι πιθανό να επέλθει η αρχή του τέλους.

 

24sports cy