ΟΠΕΚ: Η πραγματικότητα επιβάλλει άμεσες αποφάσεις

ΟΠΕΚ: Η πραγματικότητα επιβάλλει άμεσες αποφάσεις
Το ΔΣ του ΟΠΕΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη αναφέρει ότι θεωρεί πως «η ‘περίοδος χάριτος’ για το πολιτικό μας προσωπικό, ένεκα των Προεδρικών εκλογών, έχει λήξει, και η ίδια η πραγματικότητα δεν μπορεί να αναμένει άλλο για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις».
cache_846x3000_Analog_medium_305082_67436_1522018

Προσθέτει περαιτέρω ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, κυρίως με την προκλητικότητα της Άγκυρας που εκδηλώνεται στην κυπριακή ΑΟΖ, επιτάσσουν την άμεση εγκατάλειψη του προεκλογικού συνθηματικού λόγου και τη σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων». Επείγει να ληφθούν ουσιαστικές και όχι αναβλητικές ή διαχειριστικές αποφάσεις, συνεχίζει ο ΟΠΕΚ παρατηρώντας ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές, τα κόμματα αποφεύγουν τις λαϊκιστικές ιαχές και επιδεικνύουν διάθεση σοβαρής αντιμετώπισης της κατάστασης στην ΑΟΖ».

Περαιτέρω αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με νωπή τη σαφή εντολή από τους πολίτες για διακυβέρνηση λύσης, θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για αναζωπύρωση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, με γνώμονα και βάση το «πλαίσιο Γκουτέρες».

Πηγή: ΚΥΠΕ