Ώθηση από κατόχους αξιογράφων ο Νικόλας, περιμένει Κατσουρίδη ο Μαλάς

Ώθηση από κατόχους αξιογράφων ο Νικόλας, περιμένει Κατσουρίδη ο Μαλάς
Αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα στην τελική ευθεία της κούρσας προς τις προεδρικές εκλογές, ώστε να επιτύχουν τον πρώτο τους στόχο που αρχικά δεν είναι άλλος από την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο, εμφανίζονται τα στρατόπεδα των Σταύρου Μαλά και Νικόλα Παπαδόπουλου.   
cache_846x3000_Analog_medium_283826_188290_21122017

Κοινή παραδοχή και εκτίμηση των δύο στρατοπέδων είναι ότι η μάχη μεταξύ των υποψηφίων τους για εξασφάλιση του εισιτηρίου για τη δεύτερη Κυριακή θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα και πως μέχρι και η τελευταία ψήφος, κατά πάσα πιθανότητα ν’ αποδειχθεί καθοριστική ως το ποιος εκ των δύο θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

Όσον αφορά τον Σταύρο Μαλά, την πραγματικότητα αυτή διαπιστώνει και το κόμμα το οποίο τον υποστηρίζει, δηλαδή του ΑΚΕΛ, εξ’ ου και η ανατροπή δεδομένων και αλλαγή στάσης της ηγεσίας του στο πολύκροτο θέμα Νίκου Κατσουρίδη.

Όπως όλα δείχνουν, και παρά την αρχική της θέση για επανεξέταση της κομματικής ιδιότητας του Νίκου Κατσουρίδη μετά τις προεδρικές εκλογές, η Εζεκίας Παπαϊωάννου είναι πια έτοιμη να βάλει νερό στο κρασί της και μέσα από την και με τον ίδιο τον κ. Κατσουρίδη αναζητηθείσα φόρμουλα, ανοίξει το δρόμο στον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ να συμπαραταχθεί δημοσίως με τον Σταύρο Μαλά.

Μια τέτοια εξέλιξη, όπως εκτιμούν στο επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου, δύναται να δώσει περεταίρω ισχυρή ώθηση και δυναμική στην υποψηφιότητά του, αφού αφενός θα συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ, αλλά και αφετέρου, θ’ αποκτήσει ο κ. Μαλάς ένα πολύπειρο βαρύ όπλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Στην κορύφωση και στην πιο καθοριστική καμπή της προεκλογικής του προσπάθειας.

Την ίδια ώρα από την άλλη, κάθε περιθώριο αύξησης των πιθανοτήτων να είναι ο δικός τους υποψήφιος αυτός που θα περάσει στον δεύτερο γύρο, εξαντλούν και στο στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Είναι στο πλαίσιο αυτό που και η χθεσινοβραδινή απόφαση του πρόεδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβου Μαυροβουνιώτη ν’ αποσύρει την υποψηφιότητα του και να συστρατευτεί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, κρίνεται, όπως έγραψε και νωρίτερα χθες ο Reporter, ως τονωτική ένεση στη δυναμική της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΚΟ.

Άκρως χαρακτηριστική και ενδεικτική περί τούτου υπήρξε η δήλωση του κ. Μαυροβουνιώτη έπειτα από την ολοκλήρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, κατά την οποία λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η απόφαση στήριξης της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Με τις ψήφους των μελών του Συνδέσμου ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να ελπίζει ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Διότι εάν δεν του δίναμε εμείς τις ψήφους, μπορούσε το ποσοστό μας να έπαιζε σημαντικό ρόλο στο να μην περάσει στο δεύτερο γύρο. Και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που αποσύραμε», παραδέχθηκε ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων είχε εξάλλου συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας τον ενημέρωσε για την απόφαση του Συνδέσμου να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του.

«Τηρήσαμε με ευλάβεια την απόφαση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιόγραφων που εκπροσωπούμε 17 χιλιάδες πολίτες, να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με όλους του υποψηφίους και να λάβουμε γραπτώς τις θέσεις τους όσον αφορά στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος», είπε ο κ. Μαυροβουνιώτης.

«Η καλύτερη πρόταση», συνέχισε, «είναι αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου. Θέλω να τον ευχαριστήσω και αισθάνομαι ότι είναι ο πιο αξιόπιστος ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημά μας».

«Τα εκλογικά μας επιτελεία είναι οργανωμένα σε όλες τις επαρχίες και αντί της δικής μου υποψηφιότητας, κρατάμε τώρα το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου Πρόεδρου Νικόλα Παπαδόπουλου. Με  σωρεία συγκεντρώσεων σε όλες τις επαρχίες, θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου,  γιατί αυτό απαιτεί η ανάγκη, απαιτεί το δίκαιο», κατέληξε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Φοίβο Μαυροβουνιώτη και τον Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιόγραφων, για την απόφασή τους να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Η δίκη τους στήριξη είναι πολύτιμη, βοηθητική και καθοριστική για να επιτευχθεί ο στόχος της αποκατάστασης της μεσαίας τάξης, της αποκατάστασης των αδικιών, της αποκατάστασης των ζημιών, που δυστυχώς επωμίστηκαν συγκεκριμένοι συμπολίτες μας το 2013. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να πετύχουμε την πραγματική ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να φέρουμε την αλλαγή», κατέληξε.

reporter cy