Παίρνει αναβολή η διάσκεψη Άντρου

Παίρνει αναβολή η διάσκεψη Άντρου

ant

Αναβολή για την Παρασκευή παίρνει η διάσκεψη τύπου που θα παραθέσει ο Άντρος Κυπριανού σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει τις υπό συζήτηση αλλαγές του κόμματος.

Όπως ενημερώνεται η «Κ» στο Πολιτικό Γραφείο έχουν διαμορφωθεί είκοσι προτάσεις που στόχο έχουν την καλύτερη λειτουργία του κόμματος. Βρίσκονται ήδη στη διαδικασία συζήτησης στις Κομματικές Ομάδες Βάσης αλλά ακόμα να εγκριθούν. Τις υπό συζήτηση αλλαγές ο γενικός γραμματέας του κόμματος θα τις παρουσίαζε το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο αναβλήθηκε.

Σε μία προσπάθεια να αποτραπούν οι αποσπασματικές δηλώσεις και ερμηνείες για τις αλλαγές που προωθεί το ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα. Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Κ», τίθεται ζήτημα επαναπροσδιορισμού του καθεστώτος των Νέων Δυνάμεων, καθώς το σύστημα ως έχει δεν λειτουργεί. Πολλά είναι τα στελέχη που έθιξαν ότι οι Νέες Δυνάμεις προωθούν μεν πολιτικά πρόσωπα, αλλά το κόμμα αδυνατεί να κρατήσει στη συνέχεια στενή επαφή μαζί τους.

Ήδη προωθούνται προτάσεις και κινήσεις για αξιοποίηση στελεχών της ευρύτερης Αριστεράς, που έχουν έρθει κοντά κατά την τελευταία εκλογική μάχη. Ανάμεσα στις αλλαγές και τις αποφάσεις του πολιτικού γραφείου για τη νέα εποχή του ΑΚΕΛ, είναι και ο ρόλος του κόμματος. Στόχος είναι μία σκληρή αντιπολίτευση ενώ ανοικτό προς συζήτηση είναι και το θέμα συνεργασιών με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Πηγή: kathimerini.com