ΠΑΣΥΚΙ:” Αιχμές, ανακρίβειες και ανυπόστατοι ισχυρισμοί απο τον Υπουργό Υγείας”

ΠΑΣΥΚΙ:" Αιχμές, ανακρίβειες και ανυπόστατοι ισχυρισμοί απο τον Υπουργό Υγείας"

ypouu

Αιχμές, ανακρίβειες και ανυπόστατους ισχυρισμούς καταλογίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, αναφορικά με τις θέσεις και απόψεις που εξέφρασε χθες στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης για τις εξελίξεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. συνειδητά επιλέγει να μην υποκύψει στο πειρασμό να απαντήσει δημόσια και τεκμηριωμένα, στις αιχμές, ανακρίβειες και τους ανυπόστατους χαρακτηρισμούς του Υπουργού, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση.

Χθες απαντήσαμε με ενότητα, ομοφωνία σε κάθε Κασσάνδρα που μας ήθελε να σκύβουμε το κεφάλι στον εργασιακό εκφοβισμό, στην ταπείνωση, φωνάζοντας ότι  οι ασθενείς των κρατικών νοσηλευτηρίων δεν είναι 2ης ποιότητας. Απαιτούμε σωστή στελέχωση, σωστές συνθήκες εργασίας, καλό εξοπλισμό, εκπαίδευση και ανθρώπινο περιβάλλον για άσκηση της ιατρικής μας:

• Αποδείξαμε ότι η προσπάθεια ορισμένων να πλήξουν την αξιοπρέπεια του ιατρικού  επαγγέλματος και την ιερή σχέση εμπιστοσύνης ιατρού ασθενή δεν θα γίνει ανεκτή.

• Συνενώσαμε και κινητοποιήσαμε ολόκληρο τον Ιατρικό κόσμο Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τους Επιστημονικούς Συλλόγους, τις Επιστημονικές Εταιρείες, τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και αποδείξαμε ότι κανένα συμφέρον πολιτικό ή οικονομικό δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην προάσπιση του δικαίου και στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

• Μετριάσαμε την ακραία ρητορική μίσους που τα Μ.Μ.Ε. καλλιέργησαν, κατευθυνόμενα από γνωστούς κύκλους, κατά των ιατρών.

• Αποδείξαμε την αποφασιστικότητα μας εν γνώσει μας για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο.

• Οδηγήσαμε σε επίγνωση των λάθος χειρισμών τόσο την Αστυνομία Κύπρου όσο και το Υπουργείο Υγείας, και θέλουμε να πιστώσουμε με ειλικρίνεια τις απολογίες τους.

• Και το σημαντικότερο πετύχαμε την κοινωνική, πολιτική και κυβερνητική αφύπνιση για τις ελλείψεις του Συστήματος Υπηρεσιών Υγείας και την δέσμευση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. απευθύνει έκκληση προς όλους, Κυβέρνηση, Νομοθετική Εξουσία, Δικαστική Εξουσία, Ιατρούς και λοιπούς λειτουργούς υγείας να επιδείξουν σύνεση και συναίνεση ώστε να διαμορφωθεί ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο σύστημα υγείας που θα παρέχει στον Κύπριο Πολίτη Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Υγείας.

Ο αγώνας μας δεν θα τερματιστεί αν δεν επιτευχθεί ο τελικός στόχος που είναι η δυνατότητα άσκησης ποιοτικής ιατρικής με ασφάλεια για τον ασθενή και τον ιατρό.

Πηγή: https://alphanews.live