Περδίκης: Oι Ευρωπαίοι ηγέτες να συμπεριφερθούν αντάξια στις αξίες της ΕΕ στην Βάρνα

Περδίκης: Oι Ευρωπαίοι ηγέτες να συμπεριφερθούν αντάξια στις αξίες της ΕΕ στην Βάρνα

per

Την ελπίδα ότι επιτέλους οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συμπεριφερθούν αντάξια στις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας ότι είναι πραγματικά με αγωνία που περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης στην Βάρνα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Περδίκης είπε πως σήμερα είναι μια κρίσιμη ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κύπρο με την διάσκεψη της Βάρνας.

Θέλω να χαιρετίσω το γεγονός, σημείωσε, ότι η ευρωομάδα των πρασίνων έχει καταγγείλει την υποκρισία της ευρωπαϊκής ηγεσίας κι έχει ζητήσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία σαν μέτρο αντίδρασης για την τουρκική αυθαιρεσία στην Συρία και για την πολιτική της Τουρκίας ευρύτερα και του καθεστώτος Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Παρόμοιες τοποθετήσεις, είπε, έχουν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα και διερωτώμαι ποια θα είναι σήμερα η συμπεριφορά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης όταν η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα ζητούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

“Οι πληροφορίες λένε ότι αντί να πηγαίνουν σε αυτή την συνάντηση έχοντας κυρώσεις στο φάκελο τους πάει ο Ερντογάν σε αυτή την συνάντηση με αιτήματα, αιτήματα που μεταφράζονται σε δισεκατομμύρια οικονομική βοήθεια και σε συμφωνίες που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την τουρκική αδιαλλαξία και την τουρκική συμπεριφορά για τους λαούς της περιοχής”, συμπλήρωσε.

Πηγή: kathimerini.com.cy