Περδίκης: Τώρα ήταν η ώρα της κριτικής για Συνεργατισμό

Περδίκης: Τώρα ήταν η ώρα της κριτικής για Συνεργατισμό

per

Τη διαφωνία του με την αναβολή της συζήτησης για τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας ότι τώρα ήταν η ώρα της κριτικής για τις ευθύνες που βαραίνουν κυβέρνηση και διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι κακώς η Βουλή ανέβαλε τη συνεδρία που ήταν προγραμματισμένη  στην παρουσία επιτέλους και του Υπουργού Οικονομικών, συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης για το Συνεργατισμό», είπε ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του μετά την αναβολή της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών της Βουλής για το θέμα.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «η κυπριακή Βουλή δεν μαθαίνει από τα λάθη της». Σύμφωνα με τον ίδιο «τα λάθη τα οποία έκανε και για τη Λαϊκή και για το Συνεργατισμό τα επαναλαμβάνει».

Θεωρούμε, είπε ο κ. Περδίκης, «ότι υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση και στη διοίκηση του Συνεργατισμού που οδηγούν σε σοβαρές και επικίνδυνες καταστάσεις όχι μόνο για το Συνεργατισμό αλλά και τα δημόσια οικονομικά».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, «κάποιοι φαίνεται να θέλουν να κοινωνικοποιήσουν τις ζημιές που προέκυψαν από τα λάθη τους και κάποιοι άλλοι, δυστυχώς, συναινούν σε αυτή τη διαδικασία».

«Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι της συγκάλυψης και της συνενοχής», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «θα γινόταν μια συζήτηση που δεν επηρεάζει καθόλου τη διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος». «Αν για παράδειγμα τα έκανε μαντάρα η σημερινή διοίκηση του Συνεργατισμού, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Καμία απολύτως», πρόσθεσε.

Αν για παράδειγμα, συμπλήρωσε ο κ. Περδίκης, «ο Υπουργός Οικονομικών ολιγώρησε για να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

«Η προβολή του επιχειρήματος ότι είμαστε σε διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία θα επηρεαστεί επειδή θα κάνουμε κριτική στον Υπουργό, στην Κεντρική Τράπεζα και στη διοίκηση του Συνεργατισμού, οδηγεί μόνο σε ένα αποτέλεσμα, στο να αναβληθεί σε χρόνο αόριστο η ώρα της κριτικής», σημείωσε.

«Κάποιοι απλά θέλουν να διαφύγουν των ευθυνών τους», είπε, προσθέτοντας ότι «με τη διαφορά ότι ξέρουν ήδη από τώρα ότι η επόμενη ώρα θα είναι κρισιμότερη της σημερινής».

Ότι, ανέφερε, «είναι η ώρα των πιο κρίσιμων αποφάσεων που εκεί και αν δεν μπορείς να κάνεις κριτική». «Και το ξέρουν όλοι αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι «τώρα ήταν η ώρα της κριτικής».

Σε ερώτηση γιατί δεν προσήλθαν με κοινή θέση τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου απάντησε ότι «δεν έχουμε κοινή θέση σε αυτό και δεν είναι η πρώτη φορά που έκαναν αυτό το λάθος». «Αυτό το λάθος έγινε και στις 5- 6 Σεπτεμβρίου 2014, να μην το ξεχνάμε, όταν τα ίδια κόμματα συναίνεσαν ενώπιον του εκβιασμού για να φτάσουμε στην κατάσταση που φτάσαμε σήμερα», είπε υπενθυμίζοντας ότι αυτοί που διαφώνησαν τότε ήταν ο Ζαχαρίας Κουλίας, ο Νίκος Κουτσού και ο ίδιος και εξέφρασε τη θέση ότι δικαιώθηκαν.

Στο καλύτερο σενάριο θα υπάρχει και πάλι δαπάνη, την οποία θα πληρώσει αναγκαστικά ο κυπριακός λαός, ανέφερε απαντώντας σε άλλη ερώτηση.

Πηγή: philenews