Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο θρυλικός Αμερικανός κωμικός Τζέρι Λιούις

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο θρυλικός Αμερικανός κωμικός Τζέρι Λιούις

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος κωμικός Τζέρι Λιούις, ο οποίος «συνόδευσε» γενεές ολόκληρες με το καταπληκτικό του χιούμορ και τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστηκε, προσφέροντας γέλιο και ψυχαγωγία.

JERRY LEWIS

Ο διάσημος ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δράση λόγω ηλικίας, ωστόσο οι μεγάλες του επιτυχίες τον καθιστούν αθάνατο και τον κατατάσσουν ανάμεσα στους σημαντικότερους καλλιτέχνες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

JERRY LEWIS

Ο Lewis συνεργάστηκε με τον Dean Martin στη δεκαετία του ’50 και αργότερα σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στις κωμικές ταινίες “The Nutty Professor” και “The Bellboy”, πριν ξεκινήσει τον τηλεμαραθώνιο “The Jerry Lewis Muscular Dystrophy Association” που προβάλλονταν κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για την συγκέντρωση χρημάτων των παθόντων μυικής δυστροφίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων της ζωής του, η φήμη του Lewis είχε “σβήσει”, καθώς αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως το 2007 για τα ρατσιστικά σχόλιά του στο τηλεμαραθώνιο. Ο κωμικός ήταν γνωστός για τα προκλητικά σχόλιά του και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και δεν δίσταζε να μοιραστεί τις ακροδεξιές πολιτικές του απόψεις.

Αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του ’60 για να αφιερώσει όλο τον χρόνο του στον τηλεμαραθώνιο, ενώ εμφανίστηκε αργότερα σε λίγες ταινίες, όπως το “The King of Comedy” του Martin Scorsese.

reporter cy