Πέθανε στα 33 του Αυστραλός ολυμπιονίκης του ακοντισμού

Πέθανε στα 33 του Αυστραλός ολυμπιονίκης του ακοντισμού

Είδηση-σοκ στο χώρο του παγκόσμιου στίβου. Ο Τζαρόντ Μπάνιστερ, Αυστραλός πρωταθλητής ακοντισμού, πέθανε ξαφνικά στην Ολλανδία, όπου ζούσε και προπονείτο.

b_105648

Ο 33χρονος Αυστραλός πρωταθλητής του ακοντισμού ήταν έκτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ενώ είναι ρέκορντμαν στη χώρα του με 89,02μ. Επίσης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ συμμετείχε και σε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν ύποπτες συνθήκες γύρω από το θάνατό του αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις. Πάντως το 2013 είχε τιμωρηθεί αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση για 20 μήνες μετά από απουσία του σε τρεις ελέγχους ντόπινγκ.

Ο Ντάρεν Κόσιερ, εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδίας της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του Μπάνιστερ, και σημείωσε πως όλες οι σκέψεις της ομοσπονδίας της Αυστραλίας βρίσκονται με την οικογένεια και τους φίλους του αθλητή. Δεν έχει προκύψει ενημέρωση ακόμη για την αιτία θανάτου του Μπάνιστερ, και όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα ανακοινωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Πηγή: sport-fm.gr