Πεζοπορικός όμιλος ”Cyprus Strollers”

Πεζοπορικός όμιλος ''Cyprus Strollers''

 

download (11)

 

Ακολούθησέ τους αν αγαπάς την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση,

Οι Cyprus Strollers είναι ένας σχετικά νέος πεζοπορικός όμιλος που βάλθηκε να σε μυήσει στα οφέλη και στις ομορφιές της πεζοπορίας και της φύσης. Δημιουργήθηκε από τον Ξενοφώντα Χασάπη, λάτρη της πεζοπορίας, που επέστρεψε στη Λευκωσία -από την οποία κατάγεται-, μετά από 30 και πλέον χρόνια απουσίας του στο εξωτερικό. Το πλαίσιο δράσης των Cyprus Strollers στηρίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο των Athens Strollers (www.athens-strollers.gr), που επίσης ίδρυσε ο ίδιος στην Αθήνα το 2009.

Ο όμιλος αυτός λοιπόν, διοργανώνει κάθε μήνα οργανωμένες αποδράσεις στην κυπριακή φύση και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε. Δες το πρόγραμμα που ακολουθεί και δήλωσε άμεσα κι εσύ συμμετοχή.

 

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
Οι Cyprus Strollers επισκέπτονται τη Γαλάτα και τη Κακοπετριά, στην κοιλάδα της Σολέας, σε μια περιήγηση με ισχυρή πολιτιστική χροιά, αφού η πεζοπορία θα περάσει από 7 Βυζαντινές εκκλησίες, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, και κοσμούνται από θαυμάσιες τοιχογραφίες! Διάρκεια πορείας 2 1/2 ώρες περίπου και βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολη). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν, αλλά απαραίτητη η προεγγραφή, εφόσον θα συμμετάσχετε στο γεύμα που θα ακολουθήσει.

 

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου
Οι Cyprus Strollers είναι δημοφιλείς και στους Λεμεσιανούς, γι΄αυτό και σήμερα επισκέπτονται την πόλη που αρκετοί θεωρούν ως την πιο κεφάτη της νήσου. Η πεζοπορία θα καλύψει την όμορφη παραλιακή διαδρομή της Λεμεσού, και θα χωθεί και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα ολοκληρωθεί με γεύμα. Διάρκεια πορείας 2 1/2 ώρες περίπου και βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολη). Ώρα εκκίνησης από το Κάστρο Λεμεσού 11.15 πμ. Δωρεάν, αλλά απαραίτητη η προεγγραφή, εφόσον θα συμμετάσχετε στο γεύμα.

 

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου
Οι Cyprus Strollers πεζοπορούν στο Μαχαιρά την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Η διαδρομή γίνεται μέσα στο πευκοδάσος του Μαχαιρά, είναι γραμμική, ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο Μάνδρα του Καμπιού, ανηφορίζει μέχρι την κορυφή Κακοκέφαλος, με σημαντική υψομετρική διαφορά, και επιστρέφει στον εκδρομικό χώρο για πικνίκ (αν ο καιρός δεν το επιτρέψει, θα υπάρξει γεύμα σε κοντινή ταβέρνα). Η διάρκεια είναι 3 ½ ώρες, το μήκος 11 χλμ και ο βαθμός δυσκολίας 2 1/2 (μέτρια προς δύσκολη). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν.

 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου
Οι Cyprus Strollers πρωτοτυπούν και εξορμούν στο Τρόοδος για να περπατήσουν 2 πεζοπορίες διαδοχικά, συνολικής διάρκειας 2 1/2 ωρών. Η πρώτη διαδρομή επισκέπτεται  τον γοητευτικό καταρράκτη Μυλλομέρη κοντά στις Πλάτρες. Η δεύτερη γίνεται στην περιοχή Κάμπος του Λιβαδιού και ολοκληρώνεται με γεύμα σε ταβέρνα.  Βαθμός δυσκολίας 1 1/2 (εύκολη προς μέτρια).
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν, αλλά απαραίτητη η προεγγραφή, εφόσον θα συμμετάσχετε στο γεύμα.

 

Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720

πηγη:timeoutcyprus.com