Πυρκαγιά σε οικία στην Λακατάμια – Απομακρύνθηκε έγκαιρα η ένοικος από την κόρη της

Πυρκαγιά σε οικία στην Λακατάμια – Απομακρύνθηκε έγκαιρα η ένοικος από την κόρη της

pir

Σε κινητοποίηση η πυροσβεστική υπηρεσία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε η ώρα 02.37 τα ξημερώματα σε ισόγεια οικία στην Οδό Αρχαγγέλου, στη Λακατάμια.

Αμέσως ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ΄Λοχία Σπύρου Τταντή ΄με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.29.

Η πυρκαγιά ήταν στο υπνοδωμάτιο της οικίας και επεκτάθηκε και στη στέγη προκαλώντας αρκετές ζημιές. Κατασβέστηκε με τυλιχτήρα από το νερό του οχήματος και έγινε επίσης χρήση 3 αναπνευστικών συσκευών καθώς επίσης και εξαερισμός της οικίας.

Από την πυρκαγιά και την θερμότητα έπαθε εκτεταμένες ζημιές το υπνοδωμάτιο με το περιεχόμενο του, μέρος του σαλονιού και της στέγης.

Στην οικία κατοικούσε μια ηλικιωμένη οποία μετακινήθηκε από την κόρη της η οποία διέμενε σε διπλανό σπίτι πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένα κεριά και κάρβουνα καπνιστηριού.

Επίσης, η ώρα 14.02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην Λεωφόρο Σωτήρας στο Παραλίμνι.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός ΄Λοχία Αδάμου Αδάμου΄ με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά ήταν στην κουζίνα της κατοικίας και προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές σε εξοπλισμό της κουζίνας αλλά και αρκετές ζημιές σε όλη την κατοικία λόγω του καπνού και των θερμών αερίων.

Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε κατάσβεση μικρών εστιών , εξαερισμός και επιθεώρηση

Πηγή: reporter.com