Πίσω στη Βηρυτό ο Χαριρί μετά τη στάση στη Λάρνακα

Πίσω στη Βηρυτό ο Χαριρί μετά τη στάση στη Λάρνακα
Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι επέστρεψε στην Βηρυτό τρεις εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του από πρωθυπουργός του Λιβάνου, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. 
cache_846x3000_Analog_medium_272818_377220_22112017

“Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Χαρίρι προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού”, ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του παραιτηθέντος πρωθυπουργού.

Ο Χαρίρι αναχώρησε από την Γαλλία και κατά τη διάρκεια της ημέρας μετέβη στο Κάιρο και μετά στην Κύπρο πριν επιστρέψει στον Λίβανο.

Στην Κύπρο ο Χαριρί πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη, κατά την οποία συνάντησε τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας.Σε ανάρτηση του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Λιβάνιο ομόλογο του ήταν σε θερμό κλίμα και γόνιμη.Νωρίτερα ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Λιβάνου είχε συνάντηση στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι.

Σε δική του ανάρτηση στο twitter ο Χαρίρι ενημέρωσε πως έφτασε στην Κύπρο για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα όταν ο Χαρίρι ήταν ακόμα στη Σαουδική Αραβία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μαζί του και του απεύθυνε πρόσκληση για να επισκεφθεί την Κύπρο.

reporter cy