Πλησίασε στη 13η θέση η Ελλάδα

By Andreas Andreou — August 18, 2017

Η Ελλάδα μείωσε κι άλλο την απόσταση από τη 13η Τσεχία, αλλά η 12η Αυστρία κέρδισε σημαντικό έδαφος. Η νίκη του ΠΑΟΚ και η ισοπαλία της ΑΕΚ πρόσφεραν 0.300 βαθμούς στην Ελλάδα που διατηρείται στη 14η θέση της κατάταξης των χωρών της UEFA φτάνοντας τους 25.400 βαθμούς και μπροστά από την Ελβετία που έμεινε στους 25.000

002536

Παράλληλα, μείωσε κατά 50 βαθμούς τη διαφορά από την 13η Τσεχία (25.775), αλλά είδε την 12η Αυστρία να απομακρύνεται μετά τις νίκες που πήραν Αούστρια (26.225) Βιέννης και Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ.

Υπενθυμίζεται πως μεγάλος στόχος είναι η δωδέκατη θέση, που συνεπάγεται παρουσία του πρωταθλητή απευθείας στα play offs του Champions League, συμμετοχή του δευτεραθλητή στον β’ προκριματικό, Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Europa League, τον τρίτο στον γ’ προκριματικό και τον τέταρτο στον β’ προκριματικό του Europa League.
Αν η Ελλάδα είναι 13η ή 14η ο πρωταθλητής, όπως και φέτος, θα παίξει στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και ο δευτεραθλητής έναν γύρο νωρίτερα, ο Κυπελλούχος στον γ’ προκριματικό του Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο στον β’ προκριματικό γύρο.

Η 15η θέση συνεπάγεται εκκίνηση πρωταθλητή και δευτεραθλητή στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, Κυπελλούχο στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ έναν γύρο νωρίτερα θα παίξουν ο τρίτος και ο τέταρτος.

Τέλος, 16η και 17η θέση μεταφράζεται σε μόλις τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τον πρωταθλητή στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, τον Κυπελλούχο στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, τον δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό και τον τρίτο στον πρώτο προκριματικό γύρο αντίστοιχα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε νίκη για την κάθε ομάδα μέχρι και την φάση των πλέι προσθέτει 1.οοο βαθμούς και η ισοπαλία 500 βαθμούς. Στη φάση των ομίλων η νίκη ισοδυναμεί με 2.000 βαθμούς και η ισοπαλία 1.000 βαθμούς.

Σε περίπτωση εισόδου σε όμιλο Champions League προσθέτονται επιπλέον 4.000 βαθμοί και σε όμιλο Europa League 2.000 βαθμοί στο ενδεχόμενο που δεν πάρει τους βαθμούς από τους αγώνες που έδωσε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ: Κάθε χώρα εξασφαλίζει βαθμούς αναλόγως πόσες ομάδες αγωνίστηκαν στις διοργανώσεις. Η Κύπρος ξεκίνησε με 4 ομάδες (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Απόλλωνας, ΑΕΚ) άρα η χώρας μας για κάθε νίκη παίρνει 250 βαθμούς (1000/4=250). Οι βαθμοί για κάθε χώρα διαιρούνται αναλόγως του αριθμού των ομάδων.

inner

balla.com.cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar