Πλώρη για Καταστατικό και Εκλογικό Συνέδριο χωρίς τους διαγραφέντες

Πλώρη για Καταστατικό και Εκλογικό Συνέδριο χωρίς τους διαγραφέντες

plo

Πλώρη για το Τακτικό Καταστατικό και ακολούθως Εκλογικό του Συνέδριο βάζει το ΔΗΚΟ, το Εκτελεστικό Γραφείο του οποίου συνεδριάζει το απόγευμα για να καθορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες και να θέσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μέχρι τότε. 

Το Εκλογικό Συνέδριο, του οποίου όπως έχει προαναφερθεί θα προηγηθεί το Καταστατικό Συνέδριο, οριοθετείται χρονικά περί τα τέλη Μαΐου.

Το ΔΗΚΟ προχωρεί προς το Καταστατικό και Εκλογικό του Συνέδριο στη σκιά των κλυδωνισμών που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες διαγραφές και αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος, αλλά και στον απόηχο της αξίωσης του τέως προέδρου του Μάριου Καρογιάν για άμεση ανάκληση των διαγραφών και σύγκλιση Πολιτικού Συνεδρίου, ως μια ύστατη προσπάθεια, σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, επούλωσης των πληγών στο ΔΗΚΟ.

Μια προσέγγιση που δημόσια ενστερνίστηκε χθες και ο βουλευτής του κόμματος Άγγελος Βότσης εκφράζοντας ανησυχία για την παραπέρα πορεία του ΔΗΚΟ, αλλά και ανάλογης φιλοσοφίας πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Η πρόταση του κ. Τρυφωνίδη προβλέπει ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, εισηγούμενος παραχώρηση κλάδου ελαίας από τον πρόεδρο του κόμματος προς όλους όσοι επέδειξαν αντικομματική συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέκος Τρυφωνίδης προτείνει… διαγραφή των διαγραφών και σύγκλιση Πολιτικού Συνεδρίου στο οποίο άπαντες να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους, με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση εσωκομματικής αντιπολίτευσης στα πρότυπα που αυτό λειτουργεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Βάσει της πρότασης του προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Λευκωσίας, θα παρέχεται το δικαίωμα σε όλους όσοι διαφωνούν σε επί μέρους θέματα πολιτικής με την εκάστοτε ηγεσία, να διατηρούν και να εκφράζουν τις διαφωνίες τους, χωρίς τούτο να συνεπάγεται διαγραφή τους.

Ωστόσο, για την ηγεσία του ΔΗΚΟ το ζήτημα των διαγραφών θεωρείται κλειστό και δεν αφήνεται κανένα απολύτως περιθώριο επανεξέτασης τους.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άθως Αντωνιάδης, διαμηνύοντας πως αυτοί που έχουν διαγραφεί δεν έχουν πλέον καμία σχέση και δεν ανήκουν στο ΔΗΚΟ.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μπορεί να υπάρξει χρυσή τομή, όταν κάποιοι συνειδητά πολέμησαν το ΔΗΚΟ και τον κόσμο του», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.

«Αποτελεί παρελθόν»
«Δεν πρόκειται να μπω σε διάλογο με τον κ. Καρογιάν ιδιαίτερα όταν έχει προβεί σε απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΔΗΚΟ και τον κόσμο.

Ο κ. Καρογιάν αποτελεί παρελθόν για το κόμμα. Έχει πάρει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις εδώ και πολύ καιρό. Επομένως, θα ακολουθήσει την δική του πορεία, όπως και το ΔΗΚΟ, που θα συνεχίσει την πορεία του ενδυναμωμένο», τόνισε εξάλλου ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι».

«Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και καιρό», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, «ο κ. Καρογιάν και άλλοι αποφάσισαν να πολεμήσουν το ΔΗΚΟ και να υποστηρίξουν άλλους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές. Αυτή την στιγμή θα ακολουθήσουν την δική τους πορεία. Δικαίωμά τους».

Πηγή: reporter.com