Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΟΣΕΛ για φαγοπότι

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΟΣΕΛ για φαγοπότι

poini

Έπεσε η αυλαία της ποινικής υπόθεσης που αφορά τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) όπου κατηγορούμενοι ήταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Ιορδάνης Ιορδάνους και Κυριάκος Κυριάκου, αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν παραδεχθεί ενοχή στις περισσότερες από τις 148 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, ενώ απαλλάγηκαν από κάποιες άλλες κατηγορίες.

Και οι δύο είχαν αρχικά δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες με αποτέλεσμα να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο στάδιο κατά το οποίο θα κατέθετε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, άλλαξαν τη δήλωσή τους σε παραδοχή σε κάποιες εκ των κατηγοριών.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στους δυο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή τριών ετών.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας τιμολογίων, της κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, της ψευδούς καταχώρησης από αξιωματούχους εταιρείας και της απόπειρας εξασφάλισης χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων.

Σύμφωνα με την κατηγορία 145, οι κατηγορούμενοι τον Σεπτέμβριο του 2011, στη Λευκωσία, δια ψευδών παραστάσεων αποπειράθηκαν να εξασφαλίσουν από την Κυπριακή Δημοκρατία το χρηματικό ποσό των €77,556 χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάγηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της κλοπής υπό αξιωματούχους, της απόσπασης χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Πηγή: reporter.com.cy