Ποινική δίωξη Χλωρακιώτη για δάνεια από τον Συνεργατισμό θα εισηγηθεί η αστυνομία

Ποινική δίωξη Χλωρακιώτη για δάνεια από τον  Συνεργατισμό θα εισηγηθεί η αστυνομία
piniki
Στην εισήγηση για ποινική δίωξη του Πρώην Γενικού Διευθυντή του Συνεργατισμού Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη καθώς και άλλων δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Συνεργατισμού, του Δημητράκη Σταύρου, πρώην Γενικού Γραμματέα της ΣΠΕ Στροβόλου και του Ανδρέα Μιχαηλίδη, υπό διαθεσιμότητα οικονομικού διευθυντή της ΣΠΕ Στροβόλου, καταλήγουν σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Πολίτης” οι ανακριτές της αστυνομίας που ανέλαβαν της διερεύνηση της πρώτης μεγάλης υπόθεσης του Συνεργατισμού.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «οι φάκελοι των σχετικών υποθέσεων, μαζί με τις συναφείς εκθέσεις των ανακριτών, θα διαβαθμιστούν εντός των επόμενων ημερών στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα».
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο Πολίτης, οι έρευνες καταπιάστηκαν με τα δάνεια που έλαβαν τα τρία στελέχη, είτε στο δικό τους όνομα είτε στα ονόματα μελών των οικογενειών τους.
Όπως σημειώνεται ο κ. Χλωρακιώτης ερευνήθηκε για 157 δάνεια ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Δημητράκης Σταύρου διερευνήθηκε για 42 δάνεια που έλαβε αυτός ή μελής της οικογένειας τους και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σε κάποια από αυτά εντοπίστηκαν ότι δηλώθηκαν ψεύτικοι σκοποί για την σύναψη τους ή δεν πληρώνονταν όπως όριζε η σύμβαση.
Σε σχέση με τον τελών σε διαθεσιμότητα Μιχάλης Οικονομίδη, διερευνήθηκε  για 45 δάνεια που αγγίζουν τα 4 εκατ. Ευρώ  και για τα οποία υπάρχουν σ ενδείξεις μέσα από την έρευνα ότ λήφθηκαν χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις.
Πηγή:reporter.com