Πρέμιερ λιγκ: Κρίσιμη απόφαση για τα τηλεοπτικά

Πρέμιερ λιγκ: Κρίσιμη απόφαση για τα τηλεοπτικά

Μια πολύ σημαντική απόφαση κλήθηκαν να πάρουν οι σύλλογοι της πρέμιερ λιγκ, που αφορά στον τρόπο διαμοιρασμού των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος εκτός Αγγλίας.

b_pl

Οι έξι «μεγάλοι» υποστηρίζουν πως τους αναλογεί μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας αφού αυτές ουσιαστικά υποστηρίζει ο κόσμος εκτός Αγγλίας και αυτές θέλει να βλέπει.

Οι έξι «μεγάλοι», Μαν. Σίτι, Μαν Γιουνάϊτετ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τσέλσι, ζήτησαν όπως να μην διανέμονται ισόποσα τα λεφτά από τα τηλεοπτικά όπως γίνεται μέχρι τώρα, αλλά ποσοστό 35% να μοιράζεται με βάση τη θέση που τερματίζουν οι ομάδες.

Όπως αναφέρεται επίσημα, η πρόταση απορρίφθηκε αλλά το θέμα θα παραμείνει προς συζήτηση. Για να εγκριθεί η πρόταση, έπρεπε 14 ομάδες από τις 20 να ψηφίσουν υπέρ κάτι που δεν έγινε.

Με τα σημερινά δεδομένα, για την τριετία 2016-19 η συνολική συμφωνία είναι στα 3δις στερλίνες και κάθε σύλλογος παίρνει 39εκ. ετησίως. Ο διαμοιρασμός των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα εκτός Αγγλίας γίνεται ισόποσα από τη δημιουργία της πρέμιερ λιγκ πίσω στο 1992.

Οι έξι «μεγάλοι» υποστηρίζουν πως τους αναλογεί μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας αφού αυτές ουσιαστικά υποστηρίζει ο κόσμος εκτός Αγγλίας και αυτές θέλει να βλέπει. Όπως λένε οι πληροφορίες από τη συνάντηση, παρά την άρνηση δεν υπήρξε ένταση πάνω στο θέμα και τον Νοέμβριο θα το συζητήσουν εκ νέου σε νέα συνάντηση.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως μέσα από τις επαφές, ένας συμβιβασμός μπορεί να προκύψει ίσως όχι με 35% αλλά με ένα μικρότερο ποσοστό.

Να αναφέρουμε πως για το διαμοιρασμό των εσόδων εντός Αγγλίας, λαμβάνονται υπόψη τόσο η βαθμολογική θέση των ομάδων όσο και η εμπορικότητά τους που προκύπτει από το πόσους αγώνες τους επιλέγουν να προβάλουν τα κανάλια.

 

24sports cy