Πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια!

Πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια!

aekk

Το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει ο γνωστός επιχειρηματίας της Λάρνακας και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν το αδίκημα της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Για τις ίδιες υποθέσεις κρίθηκε ένοχη και η εταιρεία του Έλληνα, η BMC Business. Έπειτα από ακροαματική διαδικασία, ο Μάριος Έλληνας και η εταιρεία του κρίθηκαν ένοχοι, με απόφαση ημερομηνίας 30 περασμένου Ιουνίου, στα αδικήματα της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς και σε μία κατηγορία που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό που φέρεται να απέσπασε ο Έλληνας ξεπερνά το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν σε διάφορες ημερομηνίες κατά τα έτη 2006-2010.

Παραπονούμενοι είναι δέκα πολίτες, οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι προσεγγίστηκαν από τον κατηγορούμενο και την εταιρεία του, προκειμένου να συμμετάσχουν σ’ επενδυτικά προγράμματα, με τον Έλληνα να τους διαβεβαιώνει ότι τα κεφάλαια που θα επένδυαν θα ήταν εγγυημένα, με προοπτική να εξασφαλίσουν μεταγενέστερα υψηλά επιτόκια. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε. Η υπόθεση ήταν ορισμένη την Τετάρτη (30/8) για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής. Επειδή, όμως, ο κατηγορούμενος άλλαξε δικηγόρο (αποσύρθηκε ο Μάριος Ναθαναήλ και ανέλαβε ο Γιάννης Πολυχρόνης), ο νέος συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο επιπρόσθετο χρόνο για να ετοιμάσει την αγόρευσή του. Ο κ.Πολυχρόνης ζήτησε, επίσης, όπως κατά την επιμέτρηση της ποινής ληφθεί υπόψη ακόμα μία ποινική υπόθεση που εκκρεμεί στο δικαστήριο εναντίον του Μάριου Έλληνα για έκδοση ακάλυπτης επιταγής που αφορά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τον νόμο η κατηγορία της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια. Η υπερασπιστική γραμμή του επιχειρηματία ήταν ότι τα χρήματα τα οποία έλαβε από τους παραπονούμενους μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγκεκριμένου Γερμανού χρηματιστή, εναντίον του οποίου εκκρεμεί από το 2012 ευρωπαικό και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Θέση της υπεράσπισης είναι ότι το εν λόγω πρόσωπο οικειοποιήθηκε τα επίδικα χρήματα, τα οποία του είχαν αποσταλεί για να τα επενδύσει σε πλατφόρμα αγοράς συναλλάγματος από τη Γερμανία. Η δικαστής Εύη Αντωνίου όρισε νέα ημερομηνία την 21η Σεπτεμβρίου, για ν’ αγορεύσει ο κ.Πολυχρόνης για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

Πηγή: larnakaonline.com.cy