Πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση στους κυπριακούς δρόμους

Πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση στους κυπριακούς δρόμους

dromoi

Σύμφωνα με τις πρωινές αναφορές που λαμβάνει η αστυνομία, στις κύριες οδικές αρτηρίες, δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, η εκτέλεσης οδικών εργασιών, πιθανόν να επηρεάζουν την τροχαία κίνηση.

Στη Λεμεσό, λόγω της κατασκευής του “Παράλληλου Δρόμου”, που συνδέει το Νέο Λιμάνι Λεμεσού με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου εκτελούνται εργασίες στο βόρειο τμήμα του έργου, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Ομονοίας και Κάθετου Δρόμου (Ladies Mile) και ανατολικά του κυκλικού κόμβου Ομονοίας (Ακταία Οδός).

Εργασίες εκτελούνται επίσης στο νότιο τμήμα του παραλιακού δρόμου, από την από τη συμβολή του παραλιακού δρόμου με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι την εκκλησία Αγίου Αντωνίου και στον παραλιακό δρόμο από τη συμβολή του με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι τη συμβολή της οδού Σιάφη.

Στη Λευκωσία, συνεχίζονται οι εργασίες στη λεωφόρο Αγλαντζιάς, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Ακαδημίας, μέχρι και τη συμβολή με την οδό Αθηνάς. Για τους οδηγούς προτείνονται οι ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

Α. Οι οδηγοί που διακινούνται στη Λεωφόρο Λεμεσού με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Πλατύ, να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τη Λεωφόρο Κυρηνείας ή τη Λεωφόρο Ρ.Ι.Κ.

Β. Οι οδηγοί που διακινούνται στη Λεωφόρο Λεμεσού με κατεύθυνση από φώτα Καλησπέρα προς Πλατύ να χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Ρ.Ι.Κ.

Γ. Οι οδηγοί με κατεύθυνση από το Πλατύ προς Λευκωσία να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τη Λεωφόρο Ρ.Ι.Κ.

Τέλος, μεταξύ των ωρών 7π.μ. και 4μ.μ., στον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, θα γίνονται κατασκευαστικές εργασίες από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο προς Ψεματισμένο, μέχρι και την έξοδο προς Χοιροκοιτία, η λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Χοιροκοιτία, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 50μ. περίπου και η τροχαία κίνηση να διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση stop & go.

Πηγή: reporter.com