Πρωτοφανής κομπίνα! Η αρχιτέκτονας «μαϊμού» με τις πλαστές άδειες οικοδομής

Πρωτοφανής κομπίνα! Η αρχιτέκτονας «μαϊμού» με τις πλαστές άδειες οικοδομής
adia
Χειροπέδες σε 37χρονη «αρχιτέκτονα» φόρεσε η αστυνομία σε σχέση με υπό διερευνώμενη υπόθεση με πλαστές άδειες οικοδομής, η οποία έστησε μια πρωτοφανή κομπίνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον των αρχών, η πρώτη υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία λειτουργού του Επάρχου Λευκωσίας για πλαστή άδεια οικοδομής στην Ορούντα, η οποία έφερε δήθεν την υπογραφή του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η κομπίνα ξεσκεπάστηκε όταν οι ιδιοκτήτες της υπό ανέγερση οικοδομής ζήτησαν από την ΑΗΚ, να την ηλεκτροδοτήσει. Μεταξύ άλλων εγγράφων περιλαμβανόταν και αντίγραφο άδειας οικοδομής που έφερε την υπογραφή λειτουργού της Επαρχιακής Διοίκησης, ο οποίος όμως δεν είχε ιδέα για την άδεια που υποτίθεται υπέγραψε, ούτε έχει εκδοθεί από τον Έπαρχο τέτοια άδεια οικοδομής.
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες της υπό ανέγερση κατοικίας, κατέθεσαν ότι ανέθεσαν στην ύποπτη την ετοιμασία μελέτης και αρχιτεκτονικών σχεδίων, τα οποία υπέγραφε ως αρχιτέκτονας.
Ωστόσο από τις έρευνες των αρχών, διαπιστώθηκε ότι η 37χρονη ασκούσε το επάγγελμα χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο των μελών του ΕΤΕΚ.
Η 37χρονη τέθηκε υπό 6ημερη κράτηση.
Πηγή : reporter.com