Ψηφιοποιήθηκε ο Φάκελος της Κύπρου

Ψηφιοποιήθηκε ο Φάκελος της Κύπρου
Ο φάκελος της Κύπρου που παραδόθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφιοποιηθεί και αναμένονται διευθετήσεις με το ελληνικό Κοινοβούλιο ώστε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης να παραδώσει στη Βουλή των Ελλήνων το ψηφιοποιημένο φάκελο (αντίγραφο).
 cache_846x3000_Analog_medium_251186_42553_2792017
Την ψηφιοποίηση του φακέλου ανακοίνωσε ο κ. Συλλούρης την Τετάρτη, κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης συνόδου της ενδεκάτης βουλευτικής περιόδου.
Στο πλαίσιο του απολογισμού, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι στην προσπάθεια για αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας της Βουλής, μεταξύ άλλων θα αλλάξει η ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα περιλαμβάνει προγραμματισμό σε συνεργασία του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα κατατεθέντα νομοθετήματα,  πινάκιο, χρονολογικό στο νομοθετικό έργο, τοποθέτηση και αυτεπάγγελτα θέματα.
Πρόσθεσε πως στο ίδιο πλαίσιο θα προσπαθήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να βρεθεί συνταγματικά συμβατή φόρμουλα ώστε οι αρμόδιοι υπουργοί να παρουσιάζονται στη Βουλή (σε συνεδρία επιτροπής) για να απαντούν δια ζώσης στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.
REPORTER CY