Ψήνεται το τετ-α-τετ των ηγετών

Ψήνεται το τετ-α-τετ των ηγετών

Τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί, ωστόσο δεν φαίνεται, επί του παρόντος, να έχουν την πρόθεση ή και τη διάθεση να κινηθούν και να απευθύνουν πρόσκληση στους δύο ηγέτες. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, είναι έτοιμος να προσέλθει σε μια συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες επανάληψης των συνομιλιών. Από τουρκικής πλευράς, πέραν από τις δημόσιες αναφορές περί ετοιμότητας για συνάντηση, δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

 

Φαίνεται πως ο κατοχικός ηγέτης βρίσκεται σε αναμονή νέων υποδείξεων από πλευράς Άγκυρας, ώστε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση συνάντησης. Η Λευκωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι κινήσεις από τουρκικής πλευράς να γίνουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να προλάβουν την επόμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου και η οποία είναι καθοριστική για τη σύνοδο της Βάρνας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Πηγή: philenews.com