ΠτΔ: Αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους καρκινοπαθείς

ΠτΔ: Αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους καρκινοπαθείς

Η ποιότητα υπηρεσιών για τους καρκινοπαθείς αναμένεται να αναβαθμιστεί ανέφερε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έπειτα απο την ενοποίηση του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, σε εκδήλωση της Τράπεζας Κύπρου για τους εθελοντές που εργάστηκαν για τους σκοπούς της Πορείας Χριστοδούλας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στόχος να τερματίστει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, οι οποίοι χρειαζόταν να μεταβαίνουν για τις θεραπείες τους στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης πως δεδομένων των έργων επέκτασης του εξειδικευμένου κέντρου Αροδαφνούσας και του στόχου της εξέλιξης της λειτουργίας του Ευαγόρειου Κέντρου, η συνεισφορά των εθελοντών της Τράπεζας Κύπρου θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των ποικίλων προγραμμάτων και τη δωρεάν παροχή των εξειδικευμένων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών των δύο κέντρων προς τους καρκινοπαθείς.

Ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν δήλωσε περήφανος «γι’ αυτά που πετύχαμε» στην τράπεζα.

Ο κ. Χούρικαν παρατήρησε ότι η συνεργασία με τους 670 εθελοντές είναι συνεργασία με την κοινωνία. Επεσήμανε ότι η συνεργασία αρχίζει με την Κυβέρνηση να είναι πρόθυμη και ξεκάθαρη στους σκοπούς της για ανάκαμψη της οικονομίας, για δημιουργία ευημερίας, για καλή πολιτότητα και για συνθήκες στις οποίες η τράπεζα μπορεί να έχει ένα εύρωστο μέλλον με ευημερία.

Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Αδάμος Αδάμου τόνισε ότι το μότο που είχε και έχει σε ολόκληρη τη ζωή του είναι ότι «όταν βάζεις μπροστά τον άρρωστο, δεν μπορεί παρά να παίρνεις σωστές αποφάσεις».