ΠτΔ: Ευχής έργο ένας Ευρωπαίος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό

By Andreas Andreou — August 15, 2017
Στη Νέα Υόρκη θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για επαναδραστηριοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  
cache_846x3000_Analog_medium_235257_97997_1582017
Σε δηλώσεις του, μετά τη θεία λειτουργία για την  Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιώτισσας στον Πρόδρομο, ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι αν υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και διορισμός νέου Συμβούλου για το Κυπριακό,  να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα.
Ερωτηθείς αν επί του παρόντος υπάρχει απραξία για το Κυπριακό ή αν γίνονται διεργασίες για μια νέα προσπάθεια, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι μια περίοδος περισυλλογής. Δεν βλέπω να υπάρχουν οποιεσδήποτε, αυτή τη στιγμή, πρωτοβουλίες. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι με τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και τις εκεί συναντήσεις να δούμε πώς μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί μια πρωτοβουλία ή να επαναδραστηριοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας, ώστε να έχουμε μια νέα εξέλιξη στο κυπριακό πρόβλημα».
Συνεχίζοντας ανέφερε «αυτό που θα πρέπει να επισημαίνουμε είναι τις δηλώσεις απροθυμίας των Τούρκων, αλλά και ιδιαίτερα τις δηλώσεις ότι επιδιώκουν πλέον λύση εκτός των παραμέτρων των ΗΕ. Και είναι αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη και ο ΓΓ και η διεθνής κοινότητα».
Ερωτηθείς εάν η Λευκωσία επιθυμεί Ευρωπαίο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στην περίπτωση που υπάρξει διορισμός νέου Ειδικού Συμβούλου, ο Πρόεδρος είπε πως «νομίζω ότι όλοι παραδέχονται ότι το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πλέον πρόβλημα. Συνεπώς θα ήταν ευχής έργο, αν και εφόσον θα υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και θα υπάρξει διορισμός νέου Συμβούλου, να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα».
reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar