ΠτΔ: Οι ακραίες ιδέες και ο φανατισμός δεν ταιριάζουν με τις αξίες μας Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΠτΔ: Οι ακραίες ιδέες και ο φανατισμός δεν ταιριάζουν με τις αξίες μας Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

pasxaa

Τις θερμότερες ευχές του για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία απηύθυνε στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Πασχαλινό του μήνυμα. Ο Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, ανάφερε πως οι ακραίες ιδέες και ο φανατισμός δεν ταιριάζουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας.

Αυτούσιο το πασχαλινό μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη:
«Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Με την ευκαιρία της Ανάστασης του Κυρίου θέλω να απευθυνθώ στην καθεμιά και στον καθένα από εσάς για να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Η χαρμόσυνη είδηση «Χριστός Ανέστη!» φέρνει μήνυμα χαράς και ελπίδας για την ανθρωπότητα. Φέρνει και το γενικότερο μήνυμα αγάπης και ειρήνης. Ένα επίκαιρο μήνυμα αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και αδελφοσύνης για την ανθρωπότητα.

Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε την ανάγκη να προχωρήσουμε με σεβασμό προς όλους, να δεχτούμε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και να αποκλείσουμε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας.

Εξάλλου, ούτε ακραίες ιδέες και φανατισμός ούτε κηρύγματα αποκλεισμού και διακρίσεων ταιριάζουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας.

Μια τέτοια διάθεση αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και συνεργασίας θα πρέπει να διακρίνει τις σχέσεις, όχι μόνο μεταξύ των πολιτών, αλλά και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουμε στην πορεία που βελτιώσει τη χώρα μας και δημιουργήσει μια καλύτερη Κύπρο για όλους.
Με το ίδιο πνεύμα προσεγγίζουμε και τη προσπάθεια για να τερματίσουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την κατοχή και τη διαίρεση τις πατρίδας μας.

Μόνο μέσα από τον αλληλοσεβασμό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αποτελεσματικό διάλογο, προκειμένου να επιτύχουμε την επανένωση, την απελευθέρωση της πατρίδας μας, αλλά και τη δημιουργία ενός κράτους που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαίρετα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τη μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα που οδηγούν στην ευημερία του συνόλου.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι δικές μας στοχεύσεις δεν είναι η συνέχιση του απαράδεκτου στάτους κβο, αλλά η δημιουργία ενός κράτους που θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο, που θα είναι σύγχρονο και απόλυτα συμβατό βεβαίως με τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Ελπίζω ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει αλληλοκατανόηση και συναντίληψη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την ένταση που αναπτύσσεται γύρω μας και να βρούμε τον δικό μας δρόμο ειρήνης και συνεργασίας στη βάση πάντοτε του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και των αρχών της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου.

Σας εύχομαι και πάλι Καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα, ειρήνη, ευτυχία και αγάπη για όλο τον κόσμο.»

Πηγή: kathimerini.com.cy