ΠτΔ: Οι Τ/κ να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε ανεξάρτητοι

ΠτΔ: Οι Τ/κ να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε ανεξάρτητοι

cache_846x3000_Analog_medium_244130_203041_992017

Συγκεκριμένο σχήμα στο όραμα της επανένωσης της πατρίδας μας, ώστε να διαμορφωθεί μια λύση, την οποία «θα μπορούμε να προτείνουμε στις επόμενες γενιές και η οποία θα εδράζεται και θα λαμβάνει υπόψη πρώτιστα τις δημιουργικές τους αρετές, χωρίς διχαστικά στοιχεία, που θα προκαλούν νέες τριβές και εντάσεις», επιδιώκει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για μια λύση που να συνάδει με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, και από την οποία θα προκύπτει ένα κράτος απαλλαγμένο από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και την παράνομη διατήρηση κατοχικών στρατευμάτων.

Δε θέλουμε με κανένα τρόπο να κτίσουμε ένα κράτος που την επομένη που θα κληθεί να λειτουργήσει, να καταρρεύσει, θέλουμε μόνιμη και διαρκή ειρήνη, αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ξεπέρασμα των προβλημάτων, που η ιστορία, που μας βαρύνει, δυστυχώς, χαρακτήριζε τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων, όπως είπε.

Αυτό θα γίνει κατορθωτό όταν επιτέλους συνειδητοποιήσουν οι Τ/κ αλλά και η Τουρκία ότι επιτέλους έχουμε δικαίωμα σαν κράτος να ζήσουμε πραγματικά ανεξάρτητοι και να βιώσουμε ένα, όπως και τα υπόλοιπα, ομαλό κράτος, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Προσπάθειά μας είναι, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα, να ξαναζωντανέψει ο διάλογος πάνω στη βάση που και ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει θέσει με τις παραμέτρους του, αλλά και όπως το διεθνές δίκαιο και ευρωπαϊκό κεκτημένο υπαγορεύουν. Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό είναι το όραμά μου, σημείωσε.

«Έχω κι εγώ παιδιά, έχω κι εγώ εγγόνια και τα σκέφτομαι γιατί θέλω να ζήσουν όπως έζησαν οι πρόγονοι μας. Θέλω να ζήσετε όλοι σε ένα κλίμα ασφάλειας. Ένα κλίμα που να δημιουργεί εκείνες τις προοπτικές της προκοπής και όχι της διχόνοιας. Όχι της σύγκρουσης. Αυτό είναι το όραμά μου», σημείωσε.

reporter cy