ΠτΔ: Σε επαφή με ευρωπαϊκά κράτη για τουρκικές προκλήσεις

ΠτΔ: Σε επαφή με ευρωπαϊκά κράτη για τουρκικές προκλήσεις

nikos

Την ετοιμότητά του να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης που παρέθεσε με τη σύζυγό του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ξένου διπλωματικού και προξενικού Σώματος για την επανεκλογή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε σχέση με την κατάσταση στην ΑΟΖ και συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά πόσον ο κ. Ακιντζί κωλυσιεργεί και θέλει να σπρώξει μια ενδεχόμενη συνάντηση κοντά στη Σύνοδο της Βάρνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία στις αποφάσεις του κ. Ακιντζί. Εγώ δήλωσα ότι είμαι έτοιμος να συναντηθώ προκειμένου να ανιχνεύσουμε προς τα πού ο καθένας σκέφτεται ή θέλει να προχωρήσει. Αναμένουμε».
 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην ΑΟΖ και τις τουρκικές προκλήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία, σύνεση και ορθοί διπλωματικοί χειρισμοί».

«Καμία απολύτως ανησυχία δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να διακρίνει τον οποιονδήποτε. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΕΕ, με φίλα κράτη. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο – επαναλαμβάνω – να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση ενδεχόμενα επιδιώκει η άλλη πλευρά να δημιουργήσει, να αποφευχθεί οτιδήποτε το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο, είτε την ασφάλεια, είτε γενικότερα την πορεία μας με ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς» κατέληξε.

Πηγή: philenews