Ρίχνουν το γάντι στον Νικόλα για την Ομοσπονδία, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Ρίχνουν το γάντι στον Νικόλα για την Ομοσπονδία, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ
Το γάντι στο Νικόλα Παπαδόπουλο να τοποθετηθεί κατά πόσο αποδέχεται ή όχι τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης του Κυπριακού ρίχνουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, υπό το πρίσμα της προχθεσινής δήλωσης του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμφωνεί με τη θέση ότι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου.     
cache_846x3000_Analog_medium_270613_72725_16112017

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κάλεσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο ν’ απαντήσει κατά πόσο εκείνο που ονομάζει νέα στρατηγική σημαίνει κάτι άλλο εκτός από διαπραγμάτευση στο πλαίσιο των Η.Ε. και τι πραγματικά θα διαπραγματευτεί, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, κατά πόσο θα αναζητήσει λύση εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ ή θεωρεί και αυτός ότι η ΔΔΟ είναι χειρότερη από την κατοχή και τη διχοτόμηση, όπως υποστηρίζει ο βασικότερος των πολιτικών συνεργατών του(σ.σ. ο Μαρίνος Σιζόπουλος).

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ: 

«Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος απευθύνεται σε ένα κοινό λέγοντας ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τη διαπραγμάτευση και το πλαίσιο των Η.Ε. Ο κ. Σιζόπουλος είναι ειλικρινής και σαφής.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος κάνει ότι δεν ακούει και λέει «εγώ θα διαπραγματευτώ».

Το ερώτημα προς τον κ. Παπαδόπουλο είναι αν εκείνο που ονομάζει «νέα στρατηγική» σημαίνει κάτι άλλο εκτός από διαπραγμάτευση στο πλαίσιο των Η.Ε.

Το ερώτημα προς τον κ. Παπαδόπουλο είναι τι πράγμα θα διαπραγματευτεί. Θα ανταποκριθεί στις θέσεις και προσδοκίες των υποστηρικτών του και θα εγκαταλείψει τις παραμέτρους των Η.Ε.;

Αν είναι έτσι, όπως εξηγεί και ο κ. Σιζόπουλος καθημερινά, πρέπει ο κ. Παπαδόπουλος να πει στον κόσμο και πού θα οδηγηθεί η Κύπρος χωρίς τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των Η.Ε».

Αναλυτικά η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ: 

«Όλοι όσοι στηρίζουν τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο απορρίπτουν τη λύση ΔΔΟ. Ούτε ο ίδιος, όμως, την υιοθετεί στη λεγόμενη νέα στρατηγική του. Η οποία δεν είναι καθόλου νέα. αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα αποτυχημένων, παλιών συνταγών.

Αν όντως παρερμηνεύτηκε ο κ. Σιζόπουλος, όπως ο ίδιος διατείνεται, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από το να απαντήσει ευθέως ο κ. Παπαδόπουλος, χωρίς αμφισημίες, αστερίσκους και παραπεμπτικά, στα πιο κάτω απλά ερωτήματα.

*Θα αναζητήσει λύση εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ, λύση δηλαδή ΔΔΟ ή θεωρεί και αυτός ότι η ΔΔΟ είναι χειρότερη από την κατοχή και τη διχοτόμηση, όπως υποστηρίζει ο βασικότερος των πολιτικών συνεργατών του;

*Με δεδομένο ότι ο Γ.Γ του ΟΗΕ, για να αναλάβει οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, θέτει ως προϋπόθεση την απόδειξη από τις πλευρές της ετοιμότητας τους για λύση στη βάση του πλαισίου Γκουτιέρες, πως ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θα τον πείσει να αναθεωρήσει όχι μόνο αυτή του την ξεκάθαρη θέση αλλά και τις παραμέτρους του ΟΗΕ για λύση ΔΔΟ;

*Η μήπως το μόνο που θα καταφέρει ο κ. Παπαδόπουλος είναι να μας οδηγήσει σε περιπέτειες φέρνοντας την Ε/Κ πλευρά σε ευθεία σύγκρουση με τη διεθνή κοινότητα;

Εξέλιξη που με μαθηματική ακρίβεια θα διευκολύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και θα διαιωνίσει αν όχι να οριστικοποιήσει την κατοχή και τη διχοτόμηση»

reporter cy