Σχολιάζει με αιχμές η Επίτροπος το διάταγμα που κέρδισε η Λοϊζίδου

Σχολιάζει με αιχμές η Επίτροπος το διάταγμα που κέρδισε η Λοϊζίδου

loi

Στον πλήρη σεβασμό των αποφάσεων του Δικαστηρίου στάθηκε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, κληθείσα να σχολιάσει την έκδοση χθες απαγορευτικού διατάγματος για τη δημοσίευση ή αναδημοσίευση του περιεχομένου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Ανώτερης Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου. Θέλω να πιστεύω ότι στην ουσία της υπόθεση θα δει με περισσότερη λεπτομέρεια τα θέματα προσωπικών δεδομένων, σημείωσε.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κλήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης της στο ΚΥΠΕ να σχολιάσει το προσωρινό διάταγμα που εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Η κ. Λοϊζίδου ανέφερε ότι «είναι ένα προσωρινό διάταγμα. Σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα ήταν (σωστό) και δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε αποφάσεις άλλων εξουσιών». Υπάρχει, πρόσθεσε, «πλήρης σεβασμός στις αποφάσεις του Δικαστηρίου».

Από εκεί και πέρα, σημείωσε η Επίτροπος «θέλω να πιστεύω ότι στην ουσία της η υπόθεση όταν εκδικαστεί θα δει με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια τα θέματα προσωπικών δεδομένων».

Σε ερώτηση αν δεν θεωρεί ότι το είδε αυτό ο Δικαστής όταν αποφάσιζε για την έκδοση του απαγορευτικού διατάγματος, απάντησε «δεν θα έπρεπε να το δει σ’ αυτό το στάδιο».

«Σ’ αυτό το στάδιο το ζητούμενο ήταν να δει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έκδοση προσωρινού διατάγματος και αυτό, αν θέλετε, πραγματεύτηκε η συγκεκριμένη ενδιάμεση απόφαση», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό έγινε».

«Στην ουσία όμως, η δική μου άποψη είναι, ότι θα πρέπει να αναλυθούν με προσοχή τα θέματα των προσωπικών δεδομένων, η στάθμιση του δημοσίου συμφέροντος με τα προσωπικά δεδομένα, η προστασία της προσωπικότητας και όλα αυτά», ανέφερε η κ. Λοϊζίδου.

Σε άλλη ερώτηση για την δική της εμπλοκή με το θέμα απάντησε ότι «εγώ δεν έχω εμπλοκή με το θέμα εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν είχα προλάβει να δω επί της ουσίας το θέμα. Είχα εκδώσει όμως μια ανακοίνωση προς όλα τα μέσα και στη συνέχεια όταν ήρθε η απόσυρση του παραπόνου από τους δικηγόρους της κ. Λοϊζίδου, εγώ θεώρησα σωστό σε μια επιστολή προς τους δικηγόρους -που δεν είδε το φως της δημοσιότητας- να αναλύσω κάποια νομικά θέματα, τα οποία αφορούσαν στην υπόθεση χωρίς φυσικά να καταλήξω, αφού δεν επιθυμούσε αυτό η παραπονούμενη», εξήγησε.

«Και εκεί σταμάτησε η δική μου εμπλοκή», πρόσθεσε.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σημείωσε ακόμη ότι το ζήτημα «έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, δεν θεωρώ ότι θα ήταν σωστό να σχολιάζουμε περαιτέρω αυτή την υπόθεση».

Πηγή: reporter.com