Σε κρίσιμη κατάσταση 4,5 ετών αγοράκι – Τον βρήκε αναίσθητο η αδελφή του στην πισίνα

Σε κρίσιμη κατάσταση 4,5 ετών αγοράκι – Τον βρήκε αναίσθητο η αδελφή του στην πισίνα
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, αγοράκι ηλικίας 4,5 χρόνων από τη Συρία, που τραυματίστηκε χθες στο Παραλίμνι.
cache_846x3000_Analog_medium_237369_438347_2282017
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις 5 το απόγευμα 12χρονη από τη Συρία κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου, εντόπισε τον αδελφό της ηλικίας 4,5 χρόνων στο πάτο της πισίνας των διαμερισμάτων όπου διαμένουν για διακοπές με τους γονείς τους στο Παραλίμνι.
Η 12χρονη ανέσυρε τον αδελφό της από τον πάτο της πισίνας και ενώ τον κουβαλούσε έξω, στο τελευταίο σκαλοπάτι γλίστρησε και έπεσαν μαζί στο έδαφος. Από τη πτώση των δύο, φαίνεται ότι ο μικρός κτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Στο αγοράκι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δηλαδή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από δύο πολίτες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδάκι δεν είχε ούτε αναπνοή, ούτε σφυγμό, οι οποίοι κατάφεραν να το επαναφέρουν.
Στη συνέχεια το παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου και διασωληνώθηκε.
Από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε κατάγματα ή εσωτερική αιμορραγία, ωστόσο εντοπίστηκε υγρό στους πνεύμονες του αγοριού, το οποίο δεν έγινε κατορθωτό να αναγνωριστεί κατά πόσον επρόκειτο για νερό ή για εμέσματα.
Γύρω στις οκτώ χθες το βράδυ το αγοράκι διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάριο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ