Σε ρυθμούς εξαγγελίας της υποψηφιότητας Αναστασιάδη το Προεδρικό

Σε ρυθμούς εξαγγελίας της υποψηφιότητας Αναστασιάδη το Προεδρικό

Στους ρυθμούς της εξαγγελίας της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη κινούνται από σήμερα Δευτέρα και για τις επόμενες μέρες στο Προεδρικό, καθότι το ερχόμενο Σάββατο 14 του μήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρίχνεται και επίσημα στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Ιανουάριου. 

cache_846x3000_Analog_medium_255692_235820_9102017

Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Προέδρου Αναστασιάδη θα γίνει στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα το πρωί του Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

Μολονότι στόχος και πρόθεση των συνεργατών του Προέδρου είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, εκ των πραγμάτων η εκδήλωση εξαγγελίας της υποψηφιότητας Αναστασιάδη θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, ενώ το παρών τους σε αυτή αναμένεται να δώσουν και προσωπικότητες πέραν του χώρου του ΔΗΣΥ, που συμπαρατάσσονται με την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση του Σαββάτου θα αρχίσει με σύντομη εισαγωγική ομιλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα δώσει ακολούθως τον λόγο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την δική του ομιλία και συνάμα ανακοίνωση της απόφασής του να είναι ξανά υποψήφιος.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε εκτενή απολογισμό των πεπραγμένων της Κυβέρνησης κατά την απελθούσα πενταετία, μιλώντας θεματικά για την οικονομία, το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση.

Παράλληλα, θα αναπτύξει το όραμά του για την επόμενη πενταετία, παραθέτοντας συναφώς τους λόγους για  τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία.

Η εξαγγελία της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη θα σηματοδοτήσει και τη δυναμική είσοδο του κυβερνητικού στρατοπέδου στον προεκλογικό αγώνα, υπό το πρόσταγμα του πρόεδρου του ΔΗΣΥ, ως επικεφαλής, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ χρέη εκπροσώπου Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη ως υποψήφιου, αναλαμβάνει ως γνωστό η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα σε οργανωτικό επίπεδο-μεταξύ άλλων- «τρέχει» και η σύσταση των επαρχιακών επιτελείων που θα δώσουν την μάχη των προεδρικών εκλογών. Το Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη θα στεγαστεί σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας, στη Λεωφόρο Μακαρίου.

 

reporter cy